Reklama

Reklama

Hra na schovávanou

  • USA Hide and Seek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nositel Oscara Robert De Niro hraje roli starostlivého otce a vdovce Davida Callawaye v napínavém thrilleru Hra na schovávanou. Dakota Fanningová představuje jeho mladičkou dceru Emily, která skrývá neuvěřitelné tajemství. Na začátku příběhu náhle zemře Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcera se přestěhují do severní části státu New York, aby se Emily zbavila vzpomínek na život s matkou na Manhattanu. Osamělá dívenka si záhy vytvoří imaginárního přítele Charlieho. Zpočátku považuje David Charlieho za příjemné rozptýlení smutné Emiliny dušičky, ale po sérii hrůzných událostí, které začnou jejich život provázet, dojde k fantasknímu závěru: Charlie možná skutečně existuje... Pokud ano, měla by s ním Emily přestat kamarádit. Jen aby nebylo pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (318)

heyda 

všechny recenze uživatele

To, že jsou herecké výkony velmi solidní a že technicky je to taky bezproblémové, to beru jako samozřejmost vzhledem k výši rozpočtu. Ale velký průser je pointa. Ta sice byla docela překvapující, o to však hloupější. Pokud už jde scénárista do takhle vymyšlené pointy, musí si setsakramentsky rozmyslet, co nám bude celou dobu servírovat, protože pak si i obyčejný trochu pozorný divák všimne hromady chyb. Celkově to shrnu asi tak, že sem se nenudil, ale z děje a závěrečné pointy mám velmi rozpačité pocity. 45% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...čtyřicet, padesát. Před pikolou za pikolou nikdo nesní stát, jinak nebudu hrát. Už jdu! Dokonalá ukázka rutinérského snímku na víkendové večery u televize. Nic v něm nevyniká, vše je v něm tak jak čekáte. Celé jste to již několikrát viděli někde jinde. Pointa je jasná od samotného počátku a tvůrci jsou si toho naštěstí plně vědomi a nestaví tedy celý film právě na ní. Kdyby film skončil hned po pointě, tak by to bylo za tři, zcela nezávadné a poněkud nudné, hvězdičky. Ovšem ze záhadných důvodů Hra na schovávanou pokračuje ještě dalších patnáct minut. Strašlivě směšných a všech zúčastněných nehodných patnáct minut. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kto má rád psychologické filmy tak si tu pochutí, cítim tu aj trochu inšpirácie zo starších psycho filmov s Jackom Nicholsonom, ktoré boli veľmi tvrdé, ale tu je tvrdosť vybrúsená do príjemnej tváre starajúceho starostlivého otca Roberta De Nira. Film pomaly beží a človeku sa zdá že tu nehrá viac a viac vecí, len čo vylúčite jednu možnosť, ďalšie dve vás napadnú. Dobre urobené a príjemné dielo. Pre tých čo majú radšej hrubšie psycho filmy, nech hľadajú radšej inde. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojho času to bol jeden z mojich najobľúbenejších thrillerov a s hodnotením nemôžem ísť nižšie. Vo filme fungovalo úplne všetko. Bol dostatočne strašidelný a záverom ma dostal. Pri prvom vzhliadnutí som ho vôbec neočakával, a to u mňa znamená pri hodnotení veľmi veľa. Komentovať DeNira nie je nutné, pretože ten hrať zle nedokáže. Vtedy len desaťročná Dakota Fanning však podala jeden z najlepších detských výkonov v hororovom žánri. Scenárista Schlossberg povedal, že bol pri písaní inšpirovaný i Osvietením, niet preto divu, že sa mu podarilo vytvoriť vynikajúce dielo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hra na nudu. Nuda zaplavující každej kout obrazovky. A ta originalita, uh! Uvidíte věci, co jste nikde jinde neviděli! Vana s krví, ó! Závěs s krví! Záhadný nápis krví! A není to zrovna "Zabil mě sousedovic malý Mirek", ale opět něco jako "Už vidíš?" nebo "Podívej se pořádně", popřípadě "Otevři oči." Duchové (a jiní) by si to měli v hlavě líp srovnat, pokud chtěj, aby někdo jejich zprávy přijímal. Neskutečně inteligentní dialogy. "Já to nepsala." "Nikdo jinej tu není, muselas to bejt ty!". "Byl to Charlie!" "Charlie neexistuje, už si to konečně uvědom!" "Ne, Charlie existuje, já si s ním povídám!". Ha, tajemná postavička objevující se na kresbičkách malého, zádumčivého dítěte. "Kdo je to?" "To je Charlie, můj nový kamarád." Niro se tím prodral s jedním výrazem (znáte to, jak má pusu trochu nakřivo, a uprostřed se mu rty dotýkaj, ale po stranách ne), ale on to žádnej námět na oskarovej výkon nebyl, takže chápu, že se nenamáhal. A na to, že tam měli hned dvě sexy baby - Elisabeth Shue a Famke - je mohli využít trochu víc, aby aspoň bylo na co koukat. Opravdu dosti slabý podprůměr. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Tehdy poprvé ve své historii rozeslalo studio 20th Century Fox film do kin bez posledního kotouče, který byl doručen zvláštními kurýry přímo do promítacích místností. Mělo se tak zabránit predčasnému vyzrazení zápletky filmu. (imro)
  • Režisér snímku John Polson během natáčení poprvé vynechal účast na festivalu krátkých filmů Tropfest, který založil v roku 1993. (imro)

Související novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama