Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jo ta naše Bridget ... to je ikona všech britských mladých žen, kterým vadí jejich (nad)váha a které "vzrušuje" jejich nadřízený. Renée Zellweger je skvělá herečka a vedle Návratu do Cold Mountain je tohle její další životní a nezapomenutelná role. Díky ní dostala Bridget neskonale dobrý rozměr. Její trapasy, přeřeky, matka ("Prazvláštní bytost z dob kdy nakládané okurky byly vrcholem dokonalosti."), lásky a kamarádi ... no prostě lahoda pro všechny smysly. Když Bridget zpívala na večírku v jistém ehm ... podnapilém stavu, tak jsem se válel smíchy jako u málokteré komedie. Prostě Britové produkují nejen nejlepší kriminálky (Midsomer a Poirot), či romantiky (Láska nebeská), ale jejich komedie také dosahují vysokých kvalit a dokáží diváka ohromit elegantním britským humorem a prostředím. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní manifest svobodných žen po třicítce, jehož hodnocení dle mého názoru kolísá na základě toho, jak kdo danou situaci důvěrně zná, či se v ní dokonce zrovna nachází. Deník BJ není sám o sobě nikterak výjimečnou komedií , ale na rozdíl od těch amerických má výhodu ve specifickém britském feelingu plném ironie, který mi byl vždycky tak nějak bližší a Hugh Grant v něm tradičně představuje buď cukrouše a nebo cukrouše, co je tak trochu šibal.. Musím podotknout, že R.Zellweger mně nějak přehnaně tlustá nepřipadala a moc bych si přál, aby současný diktát módních časopisů a televize ohledně definice ženské štíhlosti byl co nejdříve pasé jako motiv pohonu Santa Clausových saní na svetru C.Firtha.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

American Pie na britský způsob, tentokrát s dospělými protagonisty, nicméně se stejně stupidním humorem a navíc i legračním drámem. Jakási reklama na tabákové produkty plus směšně předpověditelný a tisíckrát omílaný děj o hledání životní lásky v nestoudně rozmařilém, uhoněném světě, kde lidé nad třicet již mluví o posledních šancích na všechno možné, přičemž by jejich intelekt a morální i duševní vývoj měl teprve začít pořádně rozkvétat. Klasika novodobé, i když dnes sedmnáct let staré, západoevropské kinematografie, jež musí vydělávat a ve které důstojnost zůstává zamčená v herecké šatně...Renée celkem pohledná i zábavná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Daniel Cleaver (Hugh Grant) vbíhá do výtahu, kde bude sahat Bridget (Renée Zellweger) na zadek, má na očích brýle. Když se ve výtahu otočí, už brýle nemá. (Mr.Hudson)
  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 334,2 milionu (z toho v přepočtu 112,6 mil. ve Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama