Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Annapolis je jednoduchý ale za to dobře koukatelný snímek, hlavně protože se pořád ve filmu něco děje. Trénink, box, škola, zase trénink, buzerace...prostě dril dril dril. Justin Lin si vypůjčil své dva oblíbené herce ze série Rychle a zběsile. Tyrese Gibsona a Jordanu Brewster, a i to byl ten důvod proč jsem do tohoto filmu z námořní akademie šel. A i když je zde v pouze v modrých barvách, líbil se mi moc. Více jak leckterej ''červenej'' film. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, kámo, já mám taky sny !!" - "Jo ??" - "Jo !! Třeba jít dneska k Frankiemu a pořádně se zrubat.." ;) Tak každý máme nějakýho koníčka, že ?! ;) G.I. Jake aneb Jak James Franco vyhrál válku nad svojí nadutostí !! ;) Justin Lin se po nepříliš vydařené Tokijské jízdě ze série Rychle a zběsile tímto milým a překvapivě dík dialogu vtipným snímkem, který ho, ač napěchován spoustou klišé, s plnou parádou vrací na hollywoodské výsluní, kde mu to soudě podle ohlasů na poslední režisérovy filmové příspěvky již zmiňované adrenalinové série opravdu moc sluší.. Annapolis sice nijak nevybočuje z Linovy tvorby, která povětšinou postrádá nějaká hlubokomyslná poselství a zakládá si především na jednoduché a vizuálně precizní stránce s líbivým popovým hudebním motivem, v tomto smyslu Brian Tyler patří k těm nejlepším, nicméně se však tentokrát nevyhneme jistému moralizování, ani až reklamnímu agitování za námořnictvo USA..;) James Franco mě stejně jako Tyres Gibson a zejména nádherná, ač zřetelně prkenná, Jordan Brewster hodně bavil, když především Franco dokazuje, že hrát skutečně umí, ačkoliv se prvním ročníkem akademie i celým filmem tak trochu spíš prorve, příběh okořeněný o linku turnaje v boxu nenudí, vše spolehlivě svižně šlape jako hodinky, a když připočtu i třešničku na dortu v podobě Donnieho Wahlberga coby nadporučíka Burtona, opravdu nemám co vytknout.. Já si tuhle teenagerovskou agitku opravdu užil.. ()

Reklama

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Tento film mi pripomína mix filmu Ten nejlepší a Dústojník gentleman. Vojak chce nakopať riť dôstojníkovi ktorého neznáša ale s ktorým sa na záver uzmieri. Nakoniec však ak to vezmeme z prava aj z ľava výsledok je dobrý a nedá sa k tomuto filmu povedať až tak veľa zlého. Mená v titulkoch nepritiahnu masového diváka a ani neinšpiruje mládež k vstupu do armády ale keď si tento film zapnem v televízií nebudem sklamaný. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctová agitka na americké ozbrojené síly. Vše je zde standardní a tak jediným kladem je charismatický výkon Jamese Franca. Škoda, že nemá moc co hrát... Annapolisu výrazně pomáhá, že se ke konci odkoní od nudné linky s těžkým prvním rokem v přijímači a soustředí se na boxerskou vložku. Ta je sice také průměrná, ale alespoň se něco děje. Průměrná a snesitelná podíváná na jedno zkouknutí - přesně to nabízí tento film. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Americké námořnictvo, to je elita. Výcvik jako z pekla, stejná uniforma, stejný žargon, stejná sexuální orientace a černoch co je velký šéf. A samozřejmě vás jako nadřízený pořádně s...e. Co s tím uděláte? No rozbijete mu čelist. Že to je zakázané? Ale kde že... Americké námořnictvo má u toho box. No a není nic lepšího než využít příležitosti a dát do tlamy svému nadřízenému za to, že je férový, edukativní a úspěšnější, než vy usmrkanci! A tak tu máme Annapolis. Film o vojenském drilu s charismatickým židem Jamesem Francem a nežidovským nadřízeným černochem Jimem Parrackem. Film kvůli kterému si mladí chlapci pera (psací potřeby úchylové) leštit nebudou. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)
  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)

Reklama

Reklama