Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přímočaře, jednoduše, a proto i poměrně neokoukaně, a do jisté míry i věrohodně zpodobněný příběh amerického snu, který je konfrontován s jinými hodnotami tak, aby nic příliš netratilo, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, aby byl uspokojen jak jímavý příběh bezvýznamného amerického kluka z chudé čtvrti, tak i přesvědčení o tom, že spokojený a klidný život a hlavně drahá Adrien jsou přeci jen o trochu více. Film má několik, dalo by se říci, i poeticky vyznívajích momentů (běh k philadelphskému Capitolu), ale z hlediska úrovně boxerských zápasů toho moc nenabízí. Jsou tu vlastně jen dva, z nichž ten slavný, o titul mistra světa, je sice poměrně dlouhý, ale silně nepřesvědčivý a nezajímavý, navíc trpí neuvěřitelně promitivními a vlezlými komentárovými frázemi, které úplně shazují už tak slabou atmosféru v této chvíli, která by měla útočit na city diváka asi nejvíc. Samotný herecký projev Sylvestera Stalloneho je věc sama pro sebe, působí tu příjemně nervózně a nesměle, avšak stále ne naprosto přirozeně. Oscarovou nominaci nechápu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rocky je prostě legenda, taková která se nezapomíná, přesně ten typ filmu, který připomene onu dobu nesnesitelným způsobem a připomene jak už je to sakra dlouho, když vyšel právě první díl příběhu boxera, který si za svým cílem šel tak dlouho, až se mu splnil do posledních detailů. Ale co dělá tento film tak dobrým je rozhodně neméně vydařená hudba, ve které zazní další skladba, na kterou se prostě nedá zapomenout a hraje se dodnes. Takže když si to člověk zhodnotí. Sly už v té době založil legendu a v životě si něco dokázal, tudíž syndrom třicátníků ho absolutně nemohl zastavit nad tím, aby dál natáčel skvělé pecky. Třicítka už mu dávno odsloužila a i v dnešní době dokazuje, že na svých úctihodných takřka 60 let láme ledy takovým stylem, jako to předváděl právě v tomto filmu. Závěrečný boj už je tou pravou delikatesou, na kterou divák po celý film čeká. Rocky je prostě nezničitelný, na něj se nikdy nezapomene, tomu je osud přesně spočítán do samotného konce, ale bude někdy onen osudný konec? --- Jestli to přerušíš, zabiju tě. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem měl možnost shlédnout Rockyho asi po 10 letech. A můžu jen konstatovat, že je to opravdu skvělý film. Sylvester Stallone napsal velice dobrý scénář a hlavní role se zhostil opravdu výborně. Postava Rockyho je skvělá, tak trochu hloupější dobrák, který ví že ten zápas nemůže vyhrát, ale stejně trénuje a jde do toho na 100%. Rocky je prostě poctivý kus filmařiny. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone - scénárista si napsal roli, kterou Sylvester Stallone - herec zvládá zahrát zcelabez problému. Bohužel... poněkud pomalejší Rocky Balboa občas vede dlouhé plky o ničem a film je díky tomu velmi často nudný. Toto na druhou stranu vynahrazuje velmi dobře napsaná a výborně zahraná romantická linka, která je asi tím nejkrásnějším, co může Rocky nabídnout. Závěrečný zápas je velmi napínavý, přesvědčivý a nakonec film zachraňuje na 4 hvězdy. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na tomhle kultovním boxerském filmu oceňuji zejména tři věci : zde ještě dobré herectví Sylvestra Stalloneho + jeho schopnost napsta dobrý příběh + netypický konec (očekávala jsem, že podle zaběhnutého klišé hlavní hrdina rozhodující zápas vyhraje a čekalo mě velmi milé překvapení v podobě realistického konce, kdy vyhrál šampion). Jediné co bych vytkla, je kamera - nějak mi prostě nesedne tenhle styl sedmdesátých let. Jsem asi divák trochu rozmazlený současnými filmy s "čistou, vymydlenou" kamerou. A pak mi přijde trochu přetažený ústřední hudební glorifikující motiv. Ale jinak se Rocky I moc povedl a právem je to dnes taky klasika. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • John G. Avildsen bol filmom nadšený. Znížil preto svoj obvyklý plat na približne 50 000 dolárov a percento zo ziskov. (WalterIK7)
  • Sylvester Stallone a Carl Weathers utrpeli zranenia počas natáčania posledného zápasu: Stallone skončil s pomliaždenými rebrami a Weathers s poškodeným nosom. Herci teda vzájomne utrpeli opačné zranenia, ako ich postavy. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama