Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem narazil čistou náhodou, při brouzdání na zdejší stránce. Udivilo mě tak vysoký hodnocení, zvlášť když jsem se podíval na plakáty a do galerie. No a jak se řiká, za zkoušku člověk nic nedá. A heleme se, po překvapení s Madagaskarem 3, dokoukaným před několika hodinami, jsem si řek, že se holt budu chvíli nudit a uvidíme. A ono další překvapení...asi mám dneska dobrej den. Tohle je kouzelný, jak mladý vydry, co se ve vodě perou o míček. Sice je to pořád o tom samém, jsem arogantní hajzl s korunou, ale protože mám v sobě kousek citu, tak se teda změním. Ale je to všechno tak pěkně podáno, že vám to neleze na nervy. Hlavním tahounem je ovšem humor. A že ho tady je plno. Je jinej, než v současných kinopeckách, je míň vlezlej a musí se svojí všestranností trefit do noty každýmu. Především Kronk je dokonalej a při jeho výstupech jsem se modlil ať tam je vždy ještě chvíli. (Taky se teď po dopsání komentáře chystám na druhej díl, kde bude mít hlavní slovo, tak snad nezklame :) Takže za rovných pět a tuším, že na to v brzký době kouknu znova. Protože: "Kronku, rozbij ty dveře!" "Vždyť jsou z krásnýho mahagonu..." "To je buk, ty blbečku!" ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Yay! I'm a llama again! Wait ..."     Svieža animovaná komédia, ktorá hýri vtipom. Animácia je síce taká jednoduchšia, ale zase celkom štýlová. Film začína trochu gýčovo (hlavne tým miešaním historických a moderných prvkov), takže som sa obával (našťastie zbytočne), aby v tom duchu nepokračoval. Výborná je hudba Stinga, len škoda, že ho tam nie je viac.     "Excellent. A few drops in his drink, and then I'll propose a toast, and he will be dead before dessert." "Which is a real shame, because it's gonna be delicious." ()

Reklama

Pakr 

všechny recenze uživatele

Oddechová podívaná z dílny studia Disney o sobeckém králi přeměněném na lamu a následné cestě jeho napravení...člověk se u sledování pohádky nenudí. Každopádně sluha Izmy Kronk a jeho lekce "veverštiny"nemá chybu: "Ztratil se mi žalud - Kvik, kviky, kviky, kvik, kvikat. Snědli ste mi žalud? - Kvikot, kvík, kvičet. Dejte mi jiný žalud. - kvik, kvik...":D ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si matně tuhle pohádku z doby, kdy jsem byla ještě malý šprček a v žádném případě nelituju, že jsem si na ni našla znovu čas. Nejvýraznější stránkou filmu je určitě osobitý humor, protože takhle vtipnou Disneyovku jsem ještě neviděla :D! I příběh je skvělý, s neotřelými hrdiny, plný napínavých situací a nevtíravě podaného mravního ponaučení. Není král jako král si určitě zasluhuje větší pozornost než je mu věnována. "Hledali tě tu příbuzní." "A jak vypadali?" "Noo, takovej velkej silák a starší paní.. taková ee.. jak by si ji ty popsal?" -" Horší než dýmějový mor!" "Jo, přesně!" ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o rodinnú zábavu, ktorá by mala poštekliť rodičov a rovnako tak aj deti. Tento animák je veľmi odlišný od akéhokoľvek iného animáku od Disneyho. Film je naozaj non-stop veselá komédia s jedinečným humorom. Aj štýl, vizuálny aj príbehový, sa líši od akéhokoľvek iného predchádzajúceho filmu od Disneyho, čo je v tomto prípade pozitívna vec. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama