Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Smok 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rozsiahlej mediálnej masáži sa jedná len o ďalšiu romantickú kravinku, vďaka ktorej som ale pochopil, že shopaholizmus je normálna choroba. Ja takto napríklad rád nakupujem na nete motorky a autá, len u mňa táto vášeň neprerástla do takých rozmerov, že si musím zamraziť zlatú kreditku do kusu ľadu :) Isla Fisher je zlatučká ako vždy a nejaké záblesky humoru som tiež pobadal. Navyše som dnes zohnal vo výpredaji lacné triko tak mám dobrú náladu a hviezdami teda nešetrím. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Extrémní prototyp ženy s přezdívkou pravá od matela :o) Na ni figuríny volají, mě naopak zakazují chodit do obchodu. Každopádně tahle střeštěná zrzka měla šmrnc a každá situace, do které se dostala, mě bavila a hrozně ale hrozně jsem ji záviděla jejího vedoucího.. ach.. Tahle romanťárná je jako každá předvídatelná. Je jasné, že to všechno dobře dopadne a je mi jasné, že mnozí z Vás věděli, jaké hodnocení to dostane, ještě než jste zmáčkli play. Já byla mile překvapená a vím, že play pustím minimálně ještě jednou :o) A myslíte, že když si koupím zelený šál od čongů, že mi všichni zbaští, že je od Prady? :o) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by mě zdejší hodnocení překvapilo, ale stačí si přečíst koment AngelAngie, že film nenudí a je lepší než podobný jiný filmy a pak tomu dá dvě hvězdičky a je jasno. Spíš než o samotným hodnocení filmů jde některým zdejším uživatelům o vytváření si jakési pofiderní image diváka vodborníka s vkusem a inteligencí před ostatníma a to je trapný jak karlovarská lázeňská oplatka vyroběná v Praze. Ano jistě, film jede po 100x ohraný romantický lajně, jen s pro mě novou zápletkou. Hlavní hdrinka je tak prdlá a blbá až je milá a zábavná, ostatně jako vlastně celej film. Jelikož romantickou komedii beru jako romantickou komedii, nemám tak zapotřebí urážet hlavní hdrinku a už vůbec ne mudrovat nad tím, komu je film určen a jaký jsou blbci ti, co se jim film líbí. Já ženská nejsem a resumé mých utrát za minulý měsíc je následující : x litrů piv, 3x smažák s tatarkou; 1x sázkový tiket na celkové vítězství Sparty ve fotbalové lize a přesto jsem si tenhle film užil na max. Takže kdepak asi soudruzi vodborníci z CSFD udělali ve svých analýzách cílové skupiny diváků tohoto filmu udělali chybu ? ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Já bych tu Rebeccu nakopala! Nákupy, účty, fňukání nad cenami a slzy štěstí, že jsou slevy, bla bla bla.. Jako žena bych asi měla mít pochopení, ale nemám, nenávidím obchodní centra a nákupy! Na film mě nalákal pouze Hugh Dancy, ale vědět, že při každém záběru uvidím nesympatickou a zrzavou Islu, tak to ani nepustím.[Než jsem sepsala komentář, tak jsem hodnotila 3 hvězdičkami, za co vlastně? Za zdlouhavý příběh a protivnou hlavní herečku, které kamera leze za zadkem? Ani náhodou.. ] ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Miluju nakupování, obzvlášť když mi při výběru oděvu asistuje neodbytná prodavačka snažící se mi za každou cenu vecpat nějaký ten hadřík a neštítí se mi při tom namluvit, jak mi ty šaty sluší, ač jsem se díky nim zase o něco víc přiblížila strašákovi do zelí. V New Yorku takové otravné báby asi nemají, a tak může Isla Fisher nakupovat vesele, s grácií a ještě z toho mít požitek. Její patálie a zářící oči nad každým nově nabytým kouskem jsou vskutku úsměvné a tak je velká škoda, že se film drží zaběhnutých schémat a vám je jasné, jak to celé skončí prakticky od okamžiku, kdy Ona potká Jeho. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)
  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)

Reklama

Reklama