Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

draggo 

všechny recenze uživatele

Zase tak zlé to není... Efekty hrůza, ale jakýsi nápad to má, relativně to odsejpá a kouká se na to celkem dobře. Občas se pobavíme na účet tvůrců v situacích typu kdy z oblohy spadne kroupa, proletí sklem auta a zabije řidiče přesnou trefou do srdce. I tenhle film je podobně jako "Apokalypsa" plný hloupých náboženských žvástů, ale narozdíl od zmíněné Apokalypsy se to dá i přežít. Mno, Asylum vytvořilo i horší věci. /viděno na PC(DVDrip): 35% a 2*/ ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Reklama

Naby odpad!

všechny recenze uživatele

Na pobozny filmy jsem si zvyknul, a jakoukoliv neagresivní viru beru dobre. Sekty s klidným svědomím přehlížím, pokud nejde o Golaudské ;-). Tuhle hrůzu ale musel napsal nejakej bezduchej člověk, protože to nema vůbec zadnej nápad. Jen se tam porad omílá jedna věc dokola, věř, věř, věř..... Zkratka největší ztráta času za letošní rok. Nedoporučuji zádné věkové skupině, ani nikomu věřícímu. 15 minut před koncem se stal kandidátem na druhy film v zivote který jsem umyslne nechtel nedokoukat. Nakonec jsem to však bohužel vydržel. PS: Ještě jeden dil k tomuhle a lidi se zacnou na ten soudny den těšit. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Bože, proč? Proč jsi dovolil, aby další nudná a příšerná patlanina spatřila světlo tohoto světa? Celá pointa je v podstatě o ničem, vše tvoří nehorázně hloupé a nepromyšlené dialogy, hrozné scény, které ničím nezaujmou a banda pitomců, co jedou do nějakého chrámu bez žádného důvodu, nebo ehm, vlastně mají takový pocit, že dělají správnou věc a.. a že zachrání svět a.. ehm bla bla bla. Nechápu, jak může někdo natočit něco tak příšerného, i já, naprostý amatér bych se nikdy neodvážil tohle vyprodukovat. Jedna hvězda za vcelku povedený soundtrack, ale jinak by hodnocení odpad! ani zdaleka nevyjádřilo můj skutečný názor... ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Nudnější Mockbuster aby divák pohledal. Očekávané alespoň sebemenší drama o příchodu konce světa se tady prostě nekoná. Po celou stopáž se tu jen tlachá a tlachá a tlachá. O čem? Kupodivu o Bohu. Jestli tohle mělo být filozofování, tak už nevím co potom je hysterické nekonečné žvanění s přetvářky o vážnosti a podstatě problému. Katastrofa skutečně nakonec přijde a k tomu stačí jen několik vteřin na konci filmu. Do té doby si divák čekající na tuto událost může v klidu hodinku a půl zdřímnout. Zaručuji, že vůbec o nic nepřijde. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama