Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se ke mě dostal hlavně z důvodu Liama Neesona.Toho mám rád.Pochybnosti jsem měl naopak ze jména režiséra,to je neskutečnej nudař.A taky že jo.Nuda,nuda,nuda,a ještě k tomu komorní příběh.Muž pátrá po smrti manželky po jejím milenci(slabej Banderas) a já si kousal nehty.Dám 40%,a asi budu brát zřetel i na to,kterej blb to točí. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl najít filmy, které jsou nejméně podle mého očekávání, tak bych na tento film nemohl zapomenout. Bohužel se jedná pouze o zklamání. Ústřední trio hraje sice na výbornou (Liam je nepochybně největším kladem tohoto díla), ale vytáhnout mě ze znuděné letargie se mu nepodařilo. Konečný pokus o nečekaný zvrat se koná v rytmu ukolébavky a je navíc těžce předvídatelný, takže tento film zapadne rychle mezi ostatní, kde je jediným kladem herecké obsazení. ()

Reklama

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmást trailerem, "Druhý muž" rozhodně není thriller, ale spíše komorní drama. Nejen rozezleným Neesonem film hodně připomíná Pollackova "Náhodná setkání". Eyre hodně pracuje s časovou osou, ale víc než napětí z toho těží zmatek. Tam, kde se "Náhodná setkání" rozvinou do úplně nové zápletky a dramatu, "Druhý muž" jen přešlapuje a pořád čekáme na konec. Nicméně ten toto, jinak spíše podprůměrné drama, vytáhne trochu nahoru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že film sa točil práve v čase kedy Liamovi zomrela manželka, a predsa som tu od neho to utrpenie a emócie nevidel. A zvlášť na jeho rozpoloženie to malo byť pritom príliš ľahké. Lenže tu to šlo podivnou cestou kontroverzných myšlienok kde v jednu chvíľu stojíte s kladivom a idete rozmlátiť kučeravú hlavu a o chvíľu už tú hlavu predstavujete rodine, pre mňa nepredstaviteľné. Plus ten záver je naozaj nič nehovoriaci, prázdny, akoby znázorňoval, že všetko bolo natočené aj tak zbytočne. Ide o psycho drámu s rozhrešením pre vinníka zrady, považujem to za vysoko nereálne. V reálnom svete a pri Liamovych schopnostiach by to kladivo bolo minimálne v piatom až šiestom stavci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Richard Eyre si napísal celkom zaujímavý, ale nie príliš hutný scenár, ktorý si aj sám zrežíroval. Bohužial k nemu nedal žiadnu pridanú hodnotu, film pôsobí príliš televízne. Hviezdni herci si zejme chceli zahrať v niečom zaujímavom, ale iba tak pre vlastné potešenie, bez túžby po nejakých oceneniach alebo diváckom záujme. Zaujímavý je nápad s retrospektívami Laury Linney, čím sa o jej postave dozvieme pomerne málo, ale možno to bol zámer tvorcov, aby sme si ju dotvorili sami. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama