Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (1 089)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako sa tak pozeram na filmografiu rezisera Tarsema Singha, natocil za 10 rokov len 3 filmy - krimi thriller CELA (2000) s Jennifer Lopez, dramu PAD (2006) a tento film. Vsetky 3 filmy sa odohravaju v inych casoch, maju ine pribehy, ale spolocne maju zvlastne krasne vizualne zabery. Je sice pravda, ze v tomto filme uz originalny vizual nebol, kedze sme to videli uz v Snyderovom filme 300: BITVA U THERMOPYL (2006) a trosku mi niektore brutalne zabery pripomenuli bitky zo serialu SPARTAKUS (2010) s Johnom Hannahom, ale nenudil som sa tak, ako som to pred pozretim filmu ocakaval. Takze film ma bavil, Mickey Rourke bol skvely zaporak - tie ulohy mu sedia, takze nemozem dat 3 hviezdicky. ________ Henry Cavill - (Theseus) +++ Mickey Rourke - (Kráľ Hyperion) +++ Stephen Dorff - (Stavros) +++ Freida Pinto - (Phaedra) +++ Luke Evans - (Zeus) +++ John Hurt - (Starý muž) +++ Joseph Morgan - (Lysander) +++ Anne Day-Jones - (Aethra) +++ Peter Stebbings - (Helios) +++ Isabel Lucas - (Athena) +++ Kellan Lutz - (Poseidon) +++ Steve Byers - (Heracles) +++ (Videl v 3D kine 23.11.2011) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $83,504,017Tržby Celosvetovo $226,904,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,991,843 //počet predaných kusov 1,053,906Tržby za predaj DVD v USA $20,127,001 //počet predaných kusov 1,075,302║ Vizuálne obžerstvo, skoro žiadny dej a úžasné bojové scény, vo veľa veciach je to porovnateľné s filmom 300, ja som si prišiel na svoje, konverzia do 3D skoro zbytočná, tak ako u Súboja Titánov. Henry Cavill moc, moc nádejný Superman. /videl v kine 3D verziu: 85%/ ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Stylový záporák, sexy princezna a samozřejmě talentovaný prosťáček s těmi nej. úmysly. Ano, správně. K mému obrovskému údivu mají Immortals narozdíl od novodobých Titánů všechno, co by měla moderní pohádka pro dospělé(?) mít. Před čím ale musím vážně smeknout, jsou skvěle nasnímané slow motion bitky, které tu narozdíl od druhého Sherlocka nerušily děj a byly tak více než vítané. Jojo, takovým filmům plátno sluší - 75%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Silně nedoceněný epos, kterému se nemůže rovnat Trója, 300 ani Souboj Titánů (2010) dohromady. Hraní si s mýty už dlouho nepůsobilo tak osvěžujícím dojmem, a když se k tomu připočte ještě jistá Singhova geometrická přesnost a důraz na vizuální stránku máme tu jedno z nejpříjemnějších podzimních překvapení. K čertu s tím, že ten patetismus až nebezpečně často přebírá otěže a žene děj nemilosrdně kupředu a s výtkou, že je Theseus spíše prototypem pasivního hrdiny, který je popostrkován jako hadrový panák k finálnímu střetu s jeho Nemesis Hyperionem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavé monology podtržené mystickou atmosférou. Pokud to je od producentů, kteří měli na starosti 300: Bitva u Thermopyl, tak tam teda byly souboje o poznání propracovanější. Neříkám že tady byly špatný, ale ve 300ce jsem si to víc užil a nechápu, proč tam režisér sázel indické prvky, když se to odehrává v Řecku. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Před finální bitvou má Theseus (Henry Cavill) projev k vojákům, kteří si na jeho výzvu vezmou všechny štíty, ležící na zemi. V následujících scénách však lze vidět, že se na zemi objevil ještě další štít, který pak mizí a zase se objevuje. (S.U.E.S.)
  • Před finální bitvou má Theseus (Henry Cavill) projev k vojákům, kteří si na jeho výzvu vezmou všechny štíty, do kterých pak tlučou meči, přičemž je možné vidět, jak se z některých odlupuje barva. Barvy však do doby, do které je film situován, nepatři. (Timak)
  • Zatímco v traileru je luk Epirus zlatý, v samotném filmu má barvu černou. (Milan25)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama