Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dlouhou dobu jsem neviděl bláznivě úchylnou komedii, která by ale nebyla natolik bláznivá, až by byla blbá, a pořád by dokázala pobavit. Teda, přesně ten typ komedií, který se tehdá rodil hlavně z Francie. Galimatyáš je ale přesně ten typ filmu, který jsem dlouho neviděl a hrozně jsem ho potřeboval. Perfektně jsem se pobavil...Jediný problém byl akorát v samotným režisérovi. Kolikrát to totiž s těmi všemi nápady přeháněl tak, že už ani nešlo o komedii, ale spíš o nějaké umělecké dílo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starý hrnec dělá nejlepší polévku..... Galimatyáš měl být neobyčejný. Může však fungovat to samé 2x po sobě? Poetika starého harampádí či sbírka bezdomovců, Audrey Tautou nenahradí. Přesto se jedná o nevšední film, vyprávějící s humorem (lehkým, jemným, zvláštním) o věcech, které jsme zvyklí vídat.....,ale jinak. Slova, ambice, munice, famózní brutální nápady, Dannyho parťáci po Francouzku na stopě obchodníkům se smrtí – to vše na mne působí víc obyčejně než bych si chtěl připustit. Žádná katastrofa, jen obyčejnost. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem hadí žena a hledám práci. 2.) J.J.Jeunet je mé druhé ,,já“. 3.) Jediný význam kropícího vozu je, abych si měl kde umýt nohy. 4.) Všichni výrobci zbraní si zaslouží sejmout. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že to bude blbost.. Ale až taková šílenost? To jsem nečekala! Co jsem ale věděla, bylo, že mě Jeunet prostě nezklame, to je sázka na jistotu :) Nevím, jak jinak to říct.. Ty postavy jsou "fakt ujetý" (nejvíc podle mě Kalkulačka).. U tohoto filmu se prostě nenudím.. Zasměju se, chvílemi nastane i nějaká ta akce.. Příjemný snímek :)) A polibek po otevření kufru mě vážně dostal.. Prostě originální!!! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Amélie si pravděpodobně vzpomínají na její výtečnou typicky francouzskou hudbu. Skvělý Yann Tiersen zde byl ovšem nahrazen zatím neznámým Raphaëlem Beauem, pro něhož byl Galimatyáš prvotinou. A tak je hudební linka celkem příjemná, ne ale nějak zapamatovatelná nebo výjimečná. Naopak scenárista zůstal stejný jako u Amélie z Montmartru, a přitom je tento snímek natolik předimenzovaný. Jednou z možností je, že za tu dobu, co byl Jeunet v ústraní, se v něm nahromadilo tolik nápadů, že je prostě musel nacpat do jediného filmu. V hudbě tohle bývá velkým plusem, u Galimatyáše ale vznikl doslova galimatyáš – hodně zmatený mix. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jeunet pořád originální jako málokdo, ale už jen v porovnání s konkurencí, ne ze sebou. V Galimatyáši totiž vykrádá vlastní copyrighty a to boužel i v místech, do kterých se to, imho, vůbec nehodí. Přesto řeč filmu má zvládnutou skvěle a po téhle stránce není co vytýkat. Hrozně ale tentokrát záleží na tom, jestli vám Jeunetův styl sedí nebo ne. Ta naivní rozpustilost, kterou například v Amélii zkousne snad každý, protože tam prostě přirozeně patří, může tady někoho dost rozčilovat. Celkově je Galimatyáš opravdu takovým zmateným galimatyášem, ve kterém jsem si já našel naprosto úžasné scény a místy byl naopak hodně rozčarovaný. Když k tomu přidám místy až Gillamovu představivost a vynikající technickou stránky tak mám tři hvězdy. Ale jako vážně dost rozpačité. Mrkev je uvařená a vy nejste o nic chytřejší ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Paříži, konkrétně na letišti Charlese de Gaulla. (Terva)
  • „Galimatyáš“ znamená zmatenina, zmatená směs či slátanina. (melipa)

Reklama

Reklama