Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 2
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (117)

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Wolverine a v podstate celkové prevedenie aktuálneho ročníka odovzdávania zlatých "ksichtov" sa podarilo... ešte stále píšem o celkovom dojme, pretože výsledky tejto spoločensko - vykonštruovanej frašky mi samozrejme nesadli. V mojom "srdci" zostalo po tomto galavečere plno prázdneho miesta a opodstatneného hnevu, premenené nominácie ma rozhodne nenadchli... 6/10 ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

Reklama

Moviemaker 

všechny recenze uživatele

aj aj velké zklamání. Asi nebudu sám když řeknu, že pohled na Milionáře z chatrče byl trochu hyperbolický. Nejvíce zklamala režie, kdy jsem držel palce Davidu Fincherovi a jeho Benjamin Button - škoda no, ne všechno dopadne tak jak si přejem. Zklamáni z nominace byl tak Nouzový východ, který si myslím měl dostat vyššího ocenění. Na druhou stranu potěšila Kate a jeji role v Předčítači, která byla naprosto zasloužená, ale to si už uvědomili pánové za zlatými glóbusy. Ale nebýt Hugha tak výsledek je pouze mírně nadprůměrný, takhle velmi dobrý. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další velkolepá oscarová šou a předávání zlatých plešounů, tu dojemné, jindy vtipné, občas i trochu nudné. Myslím, že se přenos podařil, velice se mi líbil způsob předávní cen hercům, kdy každého nominovaného uvedl svou řečí kolega z profese, často kamarád, kteří již někdy sošku vyhrál. Opravdu výborný nápad. Jinak Hugh Jackman nebyl špatný uvaděč, ale loňský John Steward nebo předchozí Ellen DeGeneres byli lepšími průvodci a jejich humor mi přišel bližší. Oscarové pozlátko tam bylo jako vždy, možná nějaký ten bonus navíc chyběl. I když taneční a pěvecké vystoupení Jackmana se celkem povedly. A k nominovaným a vítězům - letos jsem viděl téměř všechny filmy v hlavních kategoriích a tak můžu říc, že jsem docela v obraze. S výsledky se povětšinou ztotožňuji, možná jsem jen čekal trochu víc vyrovnanou dělbu cen mezi Milionářem a Benjaminem Buttonem, takhle to bylo moc indické... Indové vůbec se tam dost vyřádili, Bollywood takes Hollywood ;-) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama