Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Naprostý herecký trapas, vše stojí a padá na Jiřině Bohdalové, ostatní ty role četli z monitorů při natáčení a ne hráli... to je hrůza co za jelita se dostanou na obrazovku, naprosto nejvíc nevěrohodná je hlavní postava, kriminalista flegmatik a pohodář.... Jinak děj je prostý, scénář je psaný zjevně pro konzumenty seriálovek a mozkové závity Vám rozhodně nenatáhne. Místy je naivita opravdu až zarážející, hraničící s urážkou i průměrného konzumenta detektivek, kruci, tohle jsou příběhy z komunistických bakalářů a ne detektivní seriál. Naprosté zklamání, ale pořád lepší, než ty nekončící soutěže na ostatních programech, můžeme si vybrat...no díky. Otázka ale nezní můžeme, otázka zní chceme tohle vůbec? ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsem se na to vůbec koukal a nedržel se svého pravidla: "České seriály vysílané na ČT a Primě ignorovat!" Je fakt, že v tomto seriálu hraje spousta kvalitních českých herců - Schmitzer, Dvořák, Hrušínský, Němec a další, ale stačí jeden ignorant a celé je to k ničemu. Ne, nenapadá mě jiný výraz, kterým bych mohl popstat Václava Jílka. V celé první epizodě není jediná jeho replika, kterou by nezahrál směšně nebo aspoň trapně. Další problém vidím ve stupidním námětu a ještě stupidnějším ději. Vždyť o čem celý první díl byl? Že Hrušínský hledá někoho, kdo oddělá jeho nepřítele... Ale proč sakra nepoužije ty dva, kteří pak zabijou třeba toho Dvořáka, a hledá někoho jiného, navíc mezi bezdomovci? To nedává žádný smysl! No a poslední, co bych zmínil, jsou drobné filmařské chyby. Například, za ukázkově dementní chybu, považuji to, že na mobil Josefa Dvořáka přišly těsně za sebou dvě SMS, jedna od Jiřiny Bohdalové, druhá od Jana Hrušínského, a obě byly ze stejného čísla :-D ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ach, ty české seriály! Původní seriál z dílny České televize pod taktovkou osvědčeného rutinéra Zdeňka Zelenky mohl dopadnout jistě hůře i lépe, zatím ale spíše vyznívá do ztracena. Dobře prošlapanou cestou skloubení humoru a kriminálního žánru dochází Zelenka tak trochu k neutrálnímu vyznění. Na jedné straně příliš prvoplánové, neškodila by trochu rafinovanější zápletka a chytřeji s větší mírou tajemství vystavěný scénář, na druhé straně rutinérská režie a slušné herecké výkony osvědčených hereckých stálic. Snad jen představitel mladého kriminalisty podal výkon silně nepřesvědčivý. Jelikož je dějová linie velmi předvídatelná, seriál chvílemi trochu nudí. Nemohu se ale ubránit dojmu, že tenhle seriál je až příliš povrchní a že tvůrci rezignovali na jakýkoliv pokus o ozvláštnění a originalitu (vždyť už sám formát, neb jde o pokus natočit jakousi českou variantu Slečny Marplové či seriálu To je vražda napsala, sám originální není a chtělo by to k němu přidat cosi osobitého). Takhle bylo patrně natočeno něco, co bude v brzké době hnedle zase zapomenuto. Nevím, jestli jestli je seriál v intencích dnešní zrychlené doby určený jen k jednomu zhlédnutí, ale mne tedy k dalšímu sledování nijak zvlášť nemotivoval... Velmi slabé *** ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:27:20 je slyšet, že datum 17. července, které ve větě říká plukovník Zdeněk Drtina (František Němec), bylo dodabováno později, jelikož plukovníkův hlas zní v tu chvíli jinak než při ostatních slovech ve větě. (David7)
  • V páté epizodě policie včetně Kamila Kalendy (Václav Jílek) udělá razii do domu, kde by podle nich měla být vězněná doktorka Kalendová (Jiřina Bohdalová). Když akce skončí neúspěchem, odjížní Kalenda spolu s kolegy autem. Náhle se rozhodne, že u domu zůstane a bude jej sledovat. Vystoupí a přejde do svého auta, jež je připravené na vhodném místě, přestože by neměl tušit, že mise bude neúspěšná. Rovněž by bylo nelogické odjíždět s kolegy, pakliže měl k dispozici automobil. (dmk)
  • V čase 59:20, když Květa Kalendová (Jiřina Bohdalová) vyhledává na internetu přípravek Muscletin, je možné v řádku s odkazem vidět, že ve skutečnosti není na žádném internetovém vyhledávači, nýbrž na podstránce webu Muscletin, který se ovšem právě snaží najít a který byl vytvořen pro účely pořadu pomocí služby Web Zdarma. (David7)

Reklama

Reklama