Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento přelomový dokument přistupuje k odkazu Brucea Leeho zcela novým způsobem. Nejedná se pouze o životopis, ale o snímek, který zkoumá Leeho celosvětový dopad, aby zjistil, jak ovlivnil veškeré oblasti populární kultury, včetně fitness, kinematografie, hudby, sportu, tance, videoher a filosofie. Tato filmová cesta natočená ve vysokém rozlišení vedoucí přes Spojené státy do Asie a Evropy bere Shannon Leeovou zpět ke kořenům jejího otce do Hongkongu a Číny. Tvůrci získali unikátní přístup k rodinnému archivu fotografií, domácím videím a veškerým materiálům vlastněným Nadací Brucea Leeho. Hvězdné obsazení přispěvatelů zahrnuje taková jména jako Jackie Chan, LL Cool J, hudebníci Damon Albarn a Lalo Schifrin, režiséři John Woo a Brett Ratner a mnoho dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokument o tom, jak Bruce Lee dramaticky změnil svět. Ať už šlo o akční filmy, bojové umění, bojové sporty, kulturistiku - zkrátka sport všeobecně, nebo o hudbu, vnímání světa a inovativní pohled na spoustu tehdy tabuizovaných věcí. Nadšené výpovědi všech těch sportovců, herců, režisérů nebo i samotné rodiny jsou prostě neuvěřitelné a každý z nich jen dokazuje, jaký to byl vyjímečný člověk a jak spoustu lidí a věcí ovlivnil. Škoda, že tento talentovaný velilán zemřel tak maldý a nemohl toho zde zanechat více, byly by to jistě monumentální věci! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší dokument o Bruce Leem. Viděl jsem jich již řadu a dost se opakují, tento je nový, maximálně aktuální a perfektně sestavený. Existuje verze v naprosto geniální "full" grafice, pastva pro oči ... Ale důležité je prostě hlavně sestavení filmu v tom, jak Bruce ovlivnil za 32 let svého života celý svět v mnoha oblastech od životní filosofie až po videohry a módu a jeho "sláva" vlastně stále stoupá... Nebudu více rozebírat, nemá to smysl. Prostě pro milovníky Bruce Leeho NAPROSTÁ povinnost, podobně jako pro "martial arts nadšence". Vystupuje zde řada různorodých známých a slavných postav se svými názory na něj a jak jejich život ovlivnil. A jak říká v podstatě jedna z největších a nejstálejších ikon "martial arts filmů" Jackie Chan: "Bruce Lee is best!! Absolutly the best!!" ... I když Chanovu tvorbu moc nemusím, v tomto s ním nemohu než jen souhlasit ... :-)) ()

Reklama

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Kliky na nie jednej ruke ale na dvoch prstoch? Úder z diaľky jedného palca, ktorý súpera doslova posadí na zadok? Toto je len kúsok z umenia, ktoré Bruce Lee dokonale ovládal. Ovplyvnil nespočetné množstvo ľudí, či už hudobníkov, komediantov, hercov, režisérov, umelcov, freerunnerov alebo profesionálych športovcov. Mal svoju do detailov vycibrenú filozofiu, v ktorej šlo najmä o to, že bojové umenie je sled pohybov ako voda, ktorá sa vyformuje vždy do tej podoby, do čoho ju nalejete. Predtým sa v amerických filmov objavovali čínsky herci (aziati) len sporadicky a aj to väčšinou hrali zlomyseľné postavy. Bruce tento stereotyp zlomil a dokázal, že hlavným hrdinom západného filmu môže byť aj človek z určitej rasovej menšiny. Takisto aj dnes už každým známe nunčaky preslávil práve Lee. Jeho bojový štýl tvorí základ bojov v klietkach UFC. Bol cieľavedomým človekom, vymyslel si svoje vlastné proteínové nápoje, čo je dnes bežný doplnok výživy a dával si elektrické šoky na regeneráciu svalstva. Výhradne natáčal bojové scény bez použitia lán a iných trikov, pretože jeho cieľom bolo, aby boj vyzeral realisticky. Bruce Lee je proste fenomém, a je ním zaslúžene! ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Kapitoly dokumentu: Filosofie. Vyvrácení stereotypu. Bojové umění. Fyzická kondice. Akční filmy. Hudba. Branding. I kdyby pro tento dokument platil Sturgeonův zákon, hlásící, že 90% vyprodukovaného je měkce řečeno navíc, pořád platí, že zbývajících 10% v tomto případě tvoří zlatou cihlu ve zdi chrámu moderní kultury.___ Bruce Lee. Hrdina pro celou kulturu, která žádné hrdiny neměla. Ikona sebe sama. Mírumilovný bojovník a praktikující filosof. Tvůrce eklektického Jeet Kune Do - přímého a netradičního bojového umění. Bruce Lee je jen jeden - včera, dnes a navždy. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Tento dokument mi odpověděl na otázku zda byl Bruce Lee člověk nebo mimozemšťan. A ano, byl to člověk, který veškeré své úsilí a znalosti (podpořené nejen zkušenostmi, ale i v té době známými vědeckými poznatky) investoval do seberozvoje a stal se ikonou bojových umění. Jako mentální a fyzický mrzák smekám před touto osobností a oceňuji práci tvůrců, která není bez chyb, ale plné hodnocení si zaslouží. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama