Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové jsou kok*ti a megalomani. Chtějí všechno a hned a líp, jenže na to nemají. Chcete si tento film aspoň trochu užít? Koukejte na něj od poloviny - první část je jen máčka, ve druhé je akce. problémem akce je, že všechno nebezpečí je digitální a tudíž ani trochu nevyděsí. No a pak to 5 minut před koncem vypněte, prootže finále monstroznější než všechny Matrixy dohromady posílá Skyline definitivně do pekel. A já jen doufám, že Strausovi už nikdy nic nenatočí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Desetiletý chlapeček ve mně, který chce od filmu hlavně hodně mimozemských příšer, při Skyline slastí vrněl. Jako fanoušek seriózních uvědomělých scifáren jsem uvažoval o sebevraždě. Ten film je strašně špatně napsanej a zahranej, ale bavil jsem se o píď líp než u druhého AvP ... už jenom proto, že tady jsou ty potvory často a pěkně vidět. 5/10 ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Od prvního dialogu bylo jasné, že nemohu umřít, dokud film nedokoukám... a že to možná půjde hezky jedno po druhém. To takhle jednou ochotnický sbor vyhazoval neschopné, tak byli pro toto veledílo volní... Skutečně brilantní ukázka, jak lze příběh vyprávět pouze a jen za použití klišé. Jako sranda to funguje docela často výborně, například u mlácení pěstičkami... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvá, než si člověk zvykne na televizní vizuál a na fakt, že herci nejsou příliš dobří (což je oboje dáno nízkým rozpočtem). V momentě, kdy se ale rozpoutá invazní inferno a břídilové Strauseovi se vykašlou na příběh (který jim stejně nikdy nešel), nabírá Skyline úplně jiné obrátky. Paradoxem přitom je, že právě proto, že je film levný, kašle na jakoukoliv podbízivost, líbivost, klišé a patos, je ve výsledku kolikrát zajímavější (a i filmařsky kvalitnější), než náborová Bitva o Los Angeles. Nemluvě o tom, že triky jsou fenomenální a v mnoha místech je to skutečně opulentní a má to grády. Pořád platí, že pořádné domácí kino tomu bude slušet víc, než kino normální, ale v tomto případě je to v podstatě myšleno jako pochvala. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, Gregu, brácho, natočíme film o emzácích - jak jako napadnou Ameriku, to tady eště nebylo! - Jasně, Coline, ty krávo, musí se to odehrávat v nějakým velkým městě, třeba v Ňůjorku! - Ty vole, nebylo už v Ňůjorku něco natočenýho? Navíc je to daleko, radši ať ufouni napadnou El Ej, aspoň nemusíme nikam jezdit. - Máš recht, ty krávo, tak teda El Ej, i když to originální zničení Sochy svobody teda bude ve filmu sakra chybět. - Co se dá dělat... zničíme nějaký jiný stavby. A na začátku musí bejt nějaká nudná párty a hele, musí v tom bejt ženský. - To si kuř, s pěknýma dudama! A nesmí chybět rozhádaný milenecký pár! - A musí to bejt multikulturní, vole, to dneska letí. Tak třeba chlapi: jeden by moh bejt žid, jeden musí bejt černej a jeden třeba portorikánec nebo něco takovýho... - Ok, a co emzáci, ty budou jací? - Ty vole, pamatuješ na Avatara? Modrá je dobrá! - Ty krávo, z nich má jít strach, to nemaj bejt žádný šmoulí rusalky! - No tak tam najebeme třeba chobotnicovitý hnusáky z Matrixu, pak takový ty monstra z Monstrum a okopčíme ještě něco z pičítačových her... ale modrou necháme, na tý trvám! - Dobře, vole, mohly by tam bejt nějaký modrý světla. Mám nápad, ty světla by z lidí jako dělaly blbce, ty krávo! - Super! A aby každej poznal, že jsou právě hrdinové blbí, mohli by ňák jinak vypadat. - Třeba blbě! - Ale hovno, tak budou vypadat furt, to by nikdo nepoznal změnu! Odporní by mohli být, jako zombíci, chápeš? - Hustý, vole! A hele, mně se líbily stíhačky v Dni nezávislosti a v Hvězdnejch válkách, dáme tam taky ňáký, viď? - Jako zničení Hvězdy smrti, jo? To by šlo... Dáme ty sračky někomu sepsat, najmeme slušný ansámbl na triky a bude to trhák, ty krávo!" Zanechme režiséry jejich kopírkám a snům. "Skyline" vykrádá snad všechny možné scifka, postavy se chovají kreténsky a divák drží palce útočícím zrůdkám, aby si amíky pořádně podaly. Závěr mohl nastat o nějakou tu minutku dřív, pohled "in utero" už byl poněkud navíc, na druhou stranu toho moc nezkazil. A právě díky konci, který dokázal opustit zažité klišé šablony se přikláním k lehce nadprůměrnému hodnocení: nic moc jsem od filmu nečekala a efekty se povedly. 59% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama