Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 737)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pro me rozhodne ne akcnak roku nebo neco takovyho, jak by nasvedcovalo hodnoceni, ale z Rychly serie rozhodne nejlepsi dil. Aspon mi to tak pride, popravde z predeslejch dilu jsem videl tri ze ctyr a pamatuju si z toho kulovy. Pribehove to rozhodne neoslni, opet se jede podle stejnyho schematu, rychly auta, sestaveni party, naka akce. Jenze Lin se pochlapil a akce je drsna, realisticka a hlavne napadita, takze vam to nepride jako neco, co ste videli v deseti dalsich filmech. Aspon teda nejaky sceny, jiny naopak jsou hodne viditelne vykradeny odjinud. Co se tyce hercu, tady to je jasny, Vin vs. Rock, o nic jinyho tu nejde a kdyz se tyhle dve giganticky korby dostanou k sobe a zacnou si to na ferovku rozdavat, muzou se i sceny s desitkama aut litajicima vzduchem zahrabat. Jak si tyhle dva drtici rozbiji drzku je totiz radost sledovat. Jinak neni moc co resit, perfektni akce, dva namakany hlaskujici borci, proste solidni akcnak za lepsi 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $209,837,675Tržby Celosvetovo $626,137,675Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,064,243 //počet predaných kusov 1,908,489Tržby za predaj DVD v USA $40,823,025 //počet predaných kusov 2,877,481║ Asi fakt po tých pozitívnych reakcia som čakal malý zázrak. V rámci akýchsi pozitív ide o fakt pozerateľnú akčnú zbesilosť ale u toho to asi tak končí, ináč ide o prvotriednu samoúčelnú testosterónovú prehliadku svalov, prázdneho deja, suchých hlášok, občas neprehľadného strihu, ohlušujúcich motorov,... Dwayne Johnson tu je fajn ale pre málo priestoru tu až tak moc nezamieša karty, režisér Justin Lin je len rutinér bez väčšieho talentu s minimálnymi pokrokmi od predošlých jeho počinov, jedine čo fakt zvláda je akcia a miestami fakt nadupaná, akcia tu obsahuje asi dobru polovicu minutáže čím je tento film zachránený od krachu,... nuž keď nič na viac film nedá tak aspoň ten priemer dosiahol. /60%/ ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tie inkriminovane cca dve minuty som bol v akcnom nebi. Pokazde, ked boli na platne bud pred alebo potom znova The Rock a Vin som sa dostal minimalne na nadvorie akcneho Olympu. Potesila zaradena spiatocka od umelych CGI k vacsiemu zastupeniu skutocneho zeleza. Vyplnova vata by si zasluzila osekat/prerobit, ovsem chapem, ze s takou nabusenou zostavou sa tazko nieco v strizni hadze do kosa. A ten cliffhanger na zaver v titulkoch ma rovnou mierou sklamal ako potesil zaroven, pretoze ak sa podari akvizicia vsetkych zucastnenych, tak pojde o najnadupanejsi 6. diel v historii kinematografie, ktory zanecha za sebou aj all star team z P-ckovej serie "Where the boys aren't" ;) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První film ze série, který jsem viděl - nalákalo mě velmi vysoké hodnocení. Dostalo se mi v podstatě přesně toho, co jsem čekal - velmi pěkně natočené blbosti. Hlášky občas vtipné, občas směšné. Akce celkem masakrální, úplně v ní člověk cítí ten švih a energii, i když se mi - zvlášť v závěru - zdála drobet fyzikálně pohádková. Koukat se na to dalo, v rámci žánru "letní akční výplach" určitě jeden z těch lepších kousků. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Od minule se toho změnilo hodně, hlavně akce hraje na pekelně oldschoolovou strunu a digitální orgie tolik neperou do očí, bohužel scénář je s přehledem asi nejhorši z celé série. Situace typu dva stojí na balkóně / jeden se naoko hrabe v motoru (ale nikdo doopravdy nikdy nic neopravuje!) a někdo z nich řekne Povídej mi o svém otci..., tak ty jsou tak dementní, až to práská dveřma. Série znovu odhaluje své největší úskalí - mytologie vycucaná z prstu po prvním dílu je enormně vratká až neexistující a nikdo tu už od dvojky nemá co hrát. Z Lina ale se stává čím dál tím lepší akční režisér (první přepadovka a hlavně finále - především část na mostě - jsou geniální, respekt) a není proč se na něj zlobit, v těch testorenových, ale i adrenalinových momentech dodává tu nejlepší možnou kvalitu (a je jich navíc docela dost) a zbytek se s přimhouřením očí dá dost dobře přežít. Kvůli Rockovi, de Almeidovi (vivat Desperado) a zmiňovanému finále mám chuť přihodit hvězdu navíc, ale při vzpomínce na dialogy se mi do hlavy vrací neskonalá bolest. Závěrečný díl nicméně vyhlížím s velkým zájmem. Pokud se všichni sejdou v jednom ringu alespoň ve stávající herecké sestavě a budou si mít i o čem povídat, nebude už co řešit. Dneska vezměte do ruky popcorn, běžte do největšího a nejhlasitějšího kina, co je k dispozici, a nechte se bez výčitek smést vlnou řvoucích motorů, výbuchů, pachu oleje a benzínu a pravého chlapáckého potu, který rozhodně nevoní po jasmínu. Esence sousloví "bezmyšlenkovitý akční výplach" pro letošní sezónu je tu! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • S tržbami 626 milionů amerických dolarů se jedná o dosud nejvýdělečnější díl série. Ve srovnání s druhým nejvýdělečnějším dílem, kterým je předchozí díl Rychlí a zběsilí (2009) s výdělkem 360 milionů, se jedná téměř o dvojnásobek. (O´Neill)
  • Vin Diesel (Dominic) za svoji roli dostal honorář 15 milionů amerických dolarů. Navíc má jako producent i podíl ze zisku. (Coldrex)
  • Během závěrečných titulků máme možnost připomenout si hlavní postavy v sestřihu scén z předchozích dílů filmové série. (pajik)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama