Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (690)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobré a nápadité pokračování už rutinní série, nad kterou jsem už po třetím díle zlomil hůl. O to víc jsem ale nakonec byl překvapen. Jasný, příběhově je to pořád to samý a herci jsem přiběhli z reklamy na šampón, ale nový režisér přinesl do zajetých kolejí konečně pár nových nápadů. A hlavně přinesl humor a nadhled, který jsem zde postrádal již od 2. dílu. Celý se to totiž naštěstí nebere moc vážně, v jednotlivých smrtících scénách si režisér až sympaticky hraje s divákem a celý to hodně rychle uteče. Navíc finální pointa mě hodně potěšila a mohla by fungovat i jako takový zakončení celý série. I když toho se asi jen tak nedočkáme. 70% P. S. - Úvodní nehoda je jako vždy nejlepší scéna z filmu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodný masaker na moste a vražda gymnastky sú super, ale zvyšok je ten najhorší generický autopitol. Strašne nesympatický casting, totálne odfláknuté postavy, mdlý vizuál, otrasný akčný záver, no najmä úplne vyčerpaný námet. Final Destination 5 nijako zásadne neposúva ságu vpred. Je to len štvrtý remake jednotky a nečudo, že týmto dielom sága (nateraz) skončila. Ja by som si do ďalšieho dielu poprosil mytológiu o tom, ako môže niekto vyviaznuť z náruče smrti a do sedmičky stelesnenú smrť v čiernej kapucni a s kosou. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení!!! Jednoznačně doporučuju 3D kino, jehož možnosti film dostatečně využívá. A to zejména při jednotlivých úmrtích, kdy jsou některé části lidských těl až nepříjemně blízko ... Po špatné trojce a příšerné čtyřce je tohle hodně, hodně dobrý díl. Je to zejména excelentní show, napínavá krvavá a brutální. Rovněž ale i velmi vtipná (pokud máte rádi černý humor). Nápady vynikající, triky, gore špičkové, 3D technika jak jsem již psal dostatečně využita, dynamické ... Jedinné, co film docela kazí je dějová omáčka tmelící jednotlivé mordy a herecké výkony. Postavy mi k srdci vůbec nepřirostly a slouží zde vyloženě jen jako materiál pro chvílemi až splatterovou destrukci. Co je ale hlavní, tak že mne film neuvěřitelně bavil!! Perfektní moderní hororová zábava a show!! 4,6/5 :-)) (Hned první scéna v tělocvičně mne naprosto položila!!) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hitchcock dokázal svým filmem znechutit divákům sprchy, Spielberg přímořské pláže, ale kam se ti příštipkáři hrabou na sérii Nezvratných osudů, které vám znechutí hned několik věcí jediným svým dílem! Takže jestli zrovna uvažujete třeba o laserové operaci očí nebo o akupunktuře, radši se vyhněte pětce obloukem. Stejně tak, pokud máte problém s tím, že scenáristé opět drkocají hluboko ve vyjetých kolejích série a zajímavý nápad s obětováním jiných lidí Smrti namísto sebe dostatečně netěží, takže jejich hlavní devízou jsou nejlepší úvodní nehoda od dvojky, i nadále veleefektní a ultrabrutální mordy a černočerný humor. Plusem budiž finále uzavírající celou ságu do kruhu (žádnou velkou rafinovanost ale nečekejte) a pozoruhodným bonusem pro mě byla ta mladá kopie Toma Cruise, která mě naprosto fascinovala. Ve dvou momentech mi pak film připomněl sérii PÁTKů TŘINÁCTÉHO - nejdřív úvodními titulky s tříštícím se sklem a poté (poněkud zbytečným) závěrečným sestřihem vražd z předchozích dílů (oba tyto atributy najdete v PT). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý a sesuv mostu je technicky i filmařsky naprosto dokonale zvládnutý. Ovšem vyloženě mě udivuje, že se tvůrci se stejným námětem pustili již do pátého pokračování, protože tento díl papouškuje jedničku doslova scénu od scény. Vize- únik před smrtí- pohřeb- přesně seřazená úmrtí- záchrana hlavních hrdinů a nakonec řádně vypiplaná finální scéna, kterou jsem dlouho dopředu očekával. Navíc narozdíl od prvního dílu je nyní příběh až moc rutinní, úmrtí přehnaně vykonstruovaná a chybí tomu ten pravý hororový náboj a moment překvapení, o který se mohl režisér Wang před deseti lety naplno opřít. Pátý Nezvratný osud není špatný horor a v obsáhlém zástupu teen vyvražďovaček si stále drží celkem důstojnou pozici, ale doporučovat ho svým přátelům by mě rozhodně nenapadlo.. 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Začátek filmu s bortícím se mostem představuje se 4 minutami a 44 vteřinami nejdelší úvodní katastrofickou scénu z celé série. (Linkyc)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama