Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi-thriller, akurát tu nie sú naháňačky na autách, ale na bicykloch. Veľa vecí samozrejme riadne pritiahnuté za vlasy, takže by som to zaradil do kategórie brain-off filmov, ale vizuál vyzerá celkom fajn a jazda na biku, to je moje, takže príjemné odreagovanie, keďže je vonku pol metra snehu a nemôžem si zajazdiť v reále. Ale taký job cyklo-messengera by som určite bral, keďže milujem kľučkovanie pomedzi prekážky, či už pohyblivé alebo nie. Inak jazdenie bez prehadzovačky a brzdy je možno efektné na plátne, v skutočnosti by s tým chlapec asi ďaleko nezašiel, ale brain off, have fun. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si reprízu po letech, abych zjistil, jestli jsem filmu svého času zbytečně nekřivdil. Mezi klady snímku určitě řadím herecké obsazení; zejména Michael Shannon se snad pro role narušených vládních agentů a zkorumpovaných policistů narodil a Joseph Gordon-Levitt taky patří do mé širší množiny oblíbených herců. Problém jsem měl se samotným příběhem. Asi mě měl trochu dojmout, ale v tomto bodě hanebně selhal, a kromě těch kolojízd nebyl příliš originální. I ta elektronická tužka na mě při třetím použití už příliš nezabrala a při dlouhých scénách s koloidy jsem si uvědomil, proč se nedívám na Tour de France. Protože mě nudí. Tak daleko to sice film nedotáhl, ale náběh tady byl. / Poučení: Spěchej pomalu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní že film zrežíroval zasloužilý scénárista - když přitom zápletka a vůbec scénář celkově je na Rush Hour jasně největší průšvih. Resp. spíš průšvih jediný, protože film jinak šlape do pedálů doslovně i metaforicky od první vteřiny, a až do konce se mocně nakopávaný dynamickou režií nezastaví a nenudí. Jen kvůli prostoduché a značně pitomé zápletce místy tak trochu drhne, vyvolává udivené kroucení hlavou, a zbytečně se protahuje - tak primitivní děj by se pohodlně vešel do jediné hodinu trvající akční scény a spokojenost by pak zavládla mnohem větší. Celkově - naspeedovaná jednohubka která víceméně vše zajímavé ukáže už v traileru. 6/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych se v tom měl šťourat ve stylu "co všechno je a není možné na kole", začínala by mi za deset minut první léčebná procedura v Jedličkově ústavu. To se vždycky najde bourák, co se rozkročí jako Krakonoš a s výrazem podrážděného Arnieho zařve "Já jsem cyklista a tohle na kole nejde!" Jestli seš cyklista, tak nečum na filmy a běž trénovat, třeba ti to pak půjde. Má to nápad, náboj, humor, tempo a teď už i čtyři hvězdy od Pepince. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci za scenárom stojí jeden z najlepších, najoriginálnejších a tým pádom mojich najobľúbenejších hollywoodskych scenáristov, výsledok tomu ale neodpovedá (David si to zároveň aj pekne krásne odrežíroval, no nesiaha to ani po členky jeho predchádzajúcim režisérskych počinom, ako boli Ozveny mŕtvych a hlavne kingovka Tajomné okno). Je to dosť štandardná, neoriginálna záležitosť plná prevarených klišé. Niečo "viac" tomu dáva až (skvelá, viac bicyklov vo filmoch!) bajková problematika, občas čertovsky originálna vizuálna hračička, sympaťák Joseph Gordon-Levitt, sympaťáčka Jamie Chung a sympaťáčka Dania Ramirez. Naopak, Michael Shannon je ako záporák nezáživný. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Během natáčení Joseph Gordon-Levitt naboural na kole taxík. Přestože si tak přivodil zranění obnášející 31 stehů na pravé ruce, popsal zážitek jako „Ku*va skvělý“. Na svou obhajobu poté dodal: "Byla to moje chyba, jel jsem příliš rychle." (MeanWhile)
  • V roku 2011 spisovateľ Joe Quirk podal žalobu v Severnom okrese Kalifornie, ktorá tvrdila, že film bol založený na jeho románe "The Ultimate Rush" z roku 1998. V roku 2013 ale sudca žalobu zamietol s tým, že ide o podobné diela, ale nejde o krádež autorstva. (Arsenal83)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama