foto

Joseph Gordon-Levitt

  • nar. 17.2.1981 (37 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Los Angeles, ale vyrůstal převážně v Sherman Oaks. Jeho otec, Dennis je ředitelem rádiové stanice the Pacific. Jeho matka, Jane je californská congressmanka. Joseph má staršího bratra Dana. Od šesti let hrál v divadelních muzikálech, kde si ho všiml agent, který ho začal obsazovat do mnoha televizních reklam Sunny Jim. Tím také začala jeho kariéra.

Až do roku 91 hrál jen menší role v televizních filmech a seriálech.V roce 92 přišel jeho první celovečerní debut ve filmu BEETHOVEN. Později téhož roku si zahrál malého Craiga Sheffera ve filmu TUDY TEČE ŘEKA. Ve věku dvanácti let dostal svou první hlavní roli ve filmu SWITCHING PARENTS, který byl založen na skutečných událostech. V roce 96 dostal roli Tommyho Solomona v sitcomu TAKOVÍ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ, díky které se dostal do povědomí mnoha lidí a začalo si ho všímat stále více filmových producentů. V roce 99 se pak jeho kariéra naplno rozjela, díky jeho další velké roli ve filmu DESET DŮVODŮ, PROČ TĚ NENÁVIDÍM.

V roce 2001 si zahrál hlavní roli v úspěšném dramatu BLÁZNIVÝ a o dva roky později ve filmu MYSTERIOUS SKIN. V roce 2005 dostal roli v relativně úspěšném snímku ZMIZENÍ. Joseph má na svém kontě zatím slušný počet rolí, v méně či více úspěšných snímcích a díky stále novým projektům se stává divácky stále více oblíbeným.

deadboy

Herecká filmografie

Filmy

2019 K Troop
Wingmen
2018 Grilování Bruce Willise (TV film)
2017 Star Wars: Poslední z Jediů
2016 Snowden
2015 Byla to divoká noc
Muž na laně
2014 Interview
Seth Rogen's Hilarity for Charity (TV film)
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
2013 Don Jon
2012 Expresní zásilka
Lincoln
Looper
Strawberry Bootlaces
Temný rytíř povstal
2011 50/50
2010 Elektra Luxx
Morgan M. Morgansenovo dostaveníčko s Destiny
Morgan and Destiny's Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo
Počátek
Syčák Hesher
2009 500 dní se Summer
CineMash: Sid and Nancy
G. I. Joe
Nejistota
Ženy v nesnázích
2008 Bratři Bloomovi
Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Smrtící úder
Ve službách války
2007 Komplic
2005 Spoušť
Stín zabijáka
Zmizení
2004 Truchlivé dědictví
2003 Latter Days
2002 Planeta pokladů
2001 Bláznivý
2000 Lulu se vrací
Řezník, kněz a prostitutka
1999 Deset důvodů, proč tě nenávidím
1998 Halloween: H20
Sladká Jane
1996 Porotce
1995 Great Elephant Escape, The (TV film)
1994 Andělé
Duel v poušti
Svátost manželská
1993 Gregory K (TV film)
Partners (TV film)
1992 Beethoven
Teče tudy řeka
1991 Miláčku jsem po smrti (TV film)
Osudy (TV film)
Plymouth (TV film)
1989 Settle the Score (TV film)
1988 Soukromý pozemek (TV film)

TV seriály

2017 Soudruh detektiv (TV seriál)
Survival of the Fittest (E06)
The Whole World If Watching (E05)
Two Films for One Ticket (E04)
další epizody (6)
2015 The Muppets (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
While I Was Sleeping (S04E01)
2014 HitRECord on TV (TV seriál)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Oběť (S01E11)
2001 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Zpátky ke hvězdám, 2. část (S06E20)
Zpátky ke hvězdám, 1. část (S06E19)
Mary a Scoochie, 2. část (S06E18)
další epizody (12)
2000 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Hvězdy, pruhy a Dick (S06E08)
Náhradníci (S06E07)
Proč Dick neumí učit (S06E06)
další epizody (22)
1999 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Dobročinný Dick (S05E08)
Dračice Sally (S05E07)
Dicku, kdo přijde na večeři? (S05E06)
další epizody (23)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat) (S01E11)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Šťastný nový Dick (S04E09)
Neslušný Dick (S04E08)
D III: Soudný den (S04E07)
další epizody (25)
1997 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Kurátor Dick (S03E11)
Tom, Dick a Mary (S03E10)
Sedm hříšných klipů (S03E09)
další epizody (25)
1996 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Veselé vánoční hody (S02E12)
Humor je těžká věc (S02E11)
Dick vzdává dík (S02E10)
další epizody (32)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Single Married Female (S07E18)
1994 Roseanne (TV seriál)
Follow the Son (S07E07)
I Pray the Lord My Stove to Keep (S06E22)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Tajemství (S01E16)
Roseanne (TV seriál)
Daughters and Other Strangers (S05E25)
1992 The Powers That Be (TV seriál)
1991 Temné stíny (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2016 24 Hours of Reality: The Road Forward (TV film)
Film Hawk - a.z.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2010 DREAMS: Cinema of the Subconscious
Inception - Making of film
2009 Not a Love Story: Making (500) Days of Summer
Summer at Sundance
2002 Dear Santa (TV film)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The 2014 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
V divočině s Bearem Gryllsem (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
Lady Gaga & the Muppets' Holiday Spectacular (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
1996 Christmas in Washington (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Don Jon
2009 Sparks

TV seriály

2014 HitRECord on TV (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2019 K Troop
Wingmen

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 976)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace