Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (660)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o výjimečném a nezapomenutelném jezdci FORMULE 1. Vítězit, stát se nejlepším jezdcem a vyhrát mistrovství světa, byl vždy jeho sen. Stal se pro mnoho jezdců inspiraci a vzorem. Vážná nehoda, která se stala a nečekaný osud, který vzal život mladého závodníka, otřásla celým sportovním světem. Ayrton Senna byl a bude legenda mezi závodníky napořád. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jako neznalci tohoto sportovního odvětví mi tento dokument přirostl k srdci svým vyprávěním a informacemi, o které jsem se obohatil. Zvlášť, když se pomalu jedná o část mého dětství, ktde jsem si hrál na koberci s autíčkama, ale o Sennovi jsem neměl ani páru. Není to jen o závodění, ale i o tom, co můžete znamenat pro lidi ve vaší rodné zemi a nejen tam. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Fascinující životní příběh legendárního jezdce F1, Ayrtona Senny, který nám poodhalí soukromí a skrytá zákoutí duše jednoho z největších sportovců všech dob. Senna miloval vítězství, miloval sport, kterému obětoval doslova celý svůj život a přes veškeré úspěchy a slavná ocenění, zůstal skromným člověkem. Člověkem silně věřícím, který dokázal vrátit celé Brazílii ztracenou hrdost a spojovat miliony lidí. Senna se nebál pohádat na konferenci před důležitým závodem se samotným šéfem F1, protože byl přesvědčen o své pravdě. Jezdil až na samé hranici vlastního vyčerpání a když zapršelo a trať byla mokrá, dokázal nadělit všem svým soupeřům i celé kolo. Jeho vyostřené souboje a Alainem Prostem, již dávno vešli do dějin novodobé historie sportu. Senna také věděl, že elektronika ničí tento kdysi krásný sport a nebál se to říci nahlas, stejně jako to, když se cítil ošizen a odstrkován kvůli politice, která do sportu nepatří (neměla by patřit). Žil a závodil vždy naplno a jednou provždy se zařadil mezi největší sportovní hvězdy historie, po bok Waynea Gretzkyho, Pelého či Michaela Jordana. Unikátní film o unikátním člověku, který fascinuje, inspiruje a dojímá. Film u kterého od samého začátku vnímáte tíživý pocit, že to, co se odehrává před vaším zrakem - nedopadne dobře. Ale právě proto vás tak pohltí. Co dodat závěrem? Snad jen - olé olé olé olé - Senna, Senna... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V době, kdy F1 zažívá klinickou smrt a nelogickými změnami bojuje o každého diváka, je dokument o Sennovi připomenutím, o jak nebezpečnou show se vlastně jedná. Navíc po Bianchiho smrti už poslední věty dokumentu neplatí. Celá ta stylizace Senny do Ježíše kolotoče F1 bojujícího s větrnými mlýny v podobě byrokracie FIA je místy strhující a vůbec ne přehnaná. Jeho předčasná smrt ho navíc zastihla skoro v Kristových letech. Vyhrocené souboje a úhlavním nepřítelem Prostem musely být obrovským tahákem pro diváky. Ať už jste vyrostli v éře Laudy, Senny nebo jako já Schumachera, těžko půjdete s hodnocením níže. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Použité záběry jsou naprosto úchvatné. Ať už ty z kokpitu formule, ze závodů, či ze zákulisních jednání. Tohle politikaření je důvod proč se nikdy na Formuli 1 niky koukat nebudu a proto už ani nesleduju třeba český fotbal, protože často jde víc o mocenské hry, než o sport a z toho se mi dělá nevolno. Kažopádně životní příběh Senny je fascinující a má punc osudovosti. Trochu mě zarazilo očerňování Alana Prosta, aniž by byl jeho postavě poskytnut dostatečný prostot k obahjobě. Přeci jen, pokud někdo dokáže F1 vyhrát 4x, tak to nemůže být jen o politikaření. I když některé jeho činy vyznívají poměrně jednoznačně. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2009 proběhlo hlasování mezi 217 bývalými a současnými jezdci o nejlepším závodníku F1 v historii. Vyhrál Ayrton Senna před Schumacherem a Fangiem. (Earl_23)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)
  • Film se v Česku promítal pouze jednou v jediném kině v Praze a projekce se účastnil osobně i stávající pilot Formule 1 Bruno Senna, synovec Ayrtona Senny. (Ahurmen)

Reklama

Reklama