Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čtyřmi hvězdami (70 procent) blbinu, která od začátku nedává moc smysl, nad níž jsem musel několikrát nevěřícně pozvednout obočí, kde se chování postav mění jako aprílové počasí, v níž je jasné snad jen to, že Charlie je ten dobrej a Nigel darebák. Sálá z toho ale láska, což tomu dodalo bezvadnou atmosféru, kterou jenom podtrhnul výběr muziky. Věřím, že Charlie musí...figuruje na vysokých příčkách žebříčku rozporuplných filmů, protože o jeho kvalitách rozhodují zejména emoce. Někomu se může úžasně líbit, někdo z něj může být totálně otrávenej. Já osobně nejsem vyhraněnej, ale být o něco mladší, pěju na to tady možná ódy. Generační film- takhle to vnímám. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Shia zahrál. Překvapilo i obsazení, protože jsem o filmu předem takřka nic nevěděl a těch ksichtů se tam mihlo dost. Samozřejmě děj byl "patřičně cool", aby se mladé degeneraci zalíbil, ale dal se snést a ustát. Celek má dobře zakomponovanou hodící se hudbu, střih i obsaz odpovídá spíše hudebním videoklipm, ale pasuje to do sebe. Znovu už to vidět nemusím, ale překvapivě se to dalo. Taková snová free cool akční romance na tripu. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Svou prostoduchostí a naivitou je tato pohádka vlastně upřímná a sympatická. Bohužel ale nezapře, že si tak trochu mastí triko. Na scénář se moc nehraje, ten je prosťoučký až hanba. Hlavní emoce se odehrávají v melancholických sekvencích, Mobym podkreslenými slowmotiony a podobnými klipařskými hrátkami. A často mu to prochází. Za chvíli do té formální pasti spadnete a necháte se unášet krásnou kamerou, moderní hudbou a snovými flashbacky. Nakonec si ale vždycky uvědomíte, že to byla jen taková past a že vlastně těm postavám a celému příběhu zase tolik nerozumíte i když všechna ta klišé znáte. Klasický případ výhry formy nad obsahem, okořeněný sympatickými výkony všech herců. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Film tak divnej, že i já si připadám normální, což není normální. Stále jsem si říkal, že jakej feťák tohle spáchal, protože to je fakt divný a prostě divný, asi Shia nebyl jedinej, kdo doopravdy dropnul acid kvůli tomuhle. Aspoň ten cast není tak špatnej a chvílema jsem fakt sympatizoval s postavou Dona Chichota, co tu Sam Witwicky vyprázdnil, to jeho nasazení za tím co chce. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

I přes to, jak kýčovitým film vystupuje, jak je vlastně scénář předvídatelný a vlastně i vývoj postav, tak mě se to neskutečně líbilo. Kombinace skvělé kamery a výborného Labeowulfa je prostě na slintání. Už tolikrát protřelé a opotřebované slowmotion jsou v kombinaci s hudbou naprostou libůstkou. Tak jak jsem dlouho, hodně dlouho neslyšel o Mobym, tak po tomhle ho budu vychvalovat, jelikož ost stojí fakticky za to. 8,5/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Shia LaBeouf si během natáčení doopravdy vzal LSD, aby byly scény natočeny reálněji. (TammiLargo)
  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)

Reklama

Reklama