Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Kervorkian 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to od začiatku až po koniec. Priznávam, chyba je vo mne, keďže som čakal skôr niečo depresívnejšie a hlavne nie z časti muzikál. Áno, stačilo si prečítať žáner pri názve filmu, ale tak nejak som dúfal, že keď už to bude komédia, tak aspoň humor bude ironický a nie vtieravý, čo mi vadilo. Animácia ma nezaujala, texty v piesňach boli na dosť chabej úrovni a žiadna z postáv mi neprišla extra sympatická, že by som sa s ňou vedel stotožniť. Keby mám obchod pre samovrahov, tak v ňom predávam DVD Obchod so samovrahmi, pretože keby som v kine sám, tak ju asi spácham :) ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, strašné. Film je vizuálně naprosto nádherný! Kamera výborná a nápaditost tvůrců rozsáhlá. ALE příběh o ničem, písničky nezajímavé (až asi na dvě), připadaly mi velmi podobné a právě tyto scény i vizuálně o mnoho slabší. Moc jsem tomuhle filmu fandil a při sledování mne hrozně bolelo jak je to na jednu stranu vizuálně NÁDHERNÝ, ale to je všechno... zatlačil jsem slzu. Film na 2*, třetí je navíc, protože chci. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzský alternativní animák. Už jenom toto zavání přinejmenším zajímavou podívanou. Přesně toho se mi dostálo. Animák pro dospělé s odlišnou animací než má většina těchto filmů hlavního proudu. Musím říci, že je opravdu zajímavá, ale většinou bohužel i docela ošklivá. Po stránce příběhu by se k filmu hodil spíše kratší formát. Na celovečerní film má sice Obchod pro sebevrahy poměrně krátkou stopáž, ale i tak si myslím, že svižnější a údernější by byl krátkometrážní formát a děj by se i takto dal odvyprávět poměrně hravě. Zajímavé, ale na opětovné shlédnutí to nebude. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Super nápad, poměrně přitažlivý vizuál a animace, a zejména úplně na začátku ta idea krámku s potřebami pro sebevrahy opravdu funguje, je to patřičně černohumorně vtipné a úchylné. Ale... to je bohužel všechno, následuje až tragicky nezajímavý příběh, rozvíjející se do nepravděpodobného finále. Je to nudné, nenápadité, natahované nic moc muzikálovými čísly. Paní z distribuční společnosti před filmem strašila, že kdyby se autoři věrně drželi knižní předlohy, nikdo by se na to ani nedokázal koukat - měli jste to zkusit hoši, protože na tohle se skoro nedá taky dívat, ale z úplně jinýho důvodu... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama