Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

ješišinku... 42% tak to fakt přeháníte. Ten film má přinejmenším na 60% a možní se rozhodnu i pro 75%. Na pitomý videfilm jsou triky SAMOZŘEJMĚ mizerné a jsem za to rád. Rozpočet se alespoň pálil jinde. A je to vidět. Kamera je chytlavě natočená a na film se dobře dívá. Lokace rozmanité a stále se něco děje. Všem pindalům jaké hrozné sci-fi byla atomovka pro nacisty doporučuji wikipedii. Jasně že se nejelo přesně dle reálií, ale ta inspirace realitou je znát (třeba v tom jak jim "nějaký rusák" zdrhnul s plánama). A to se počítá. Super myšlenka zpracovaná do akční podívané. Co bylo vidět opravdu hodně jsou kořeny ve hře. Hlavní představitel (Chad Michael Collins) je klasická postavička z FPS, která jede úkol za úkolem a je prakticky "univerzálním vojákem". Sakra a to beru. Je to film podle hry. Tak se i borci podle toho chovají ;) ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Velice romantický název, až teď jsem se ze zdejších komentářů dozvěděl, že se jedná o adaptaci počítačové hry. Nejedná se o klasický válečný film z druhé světové války. Když se na place objeví Neal McDonough, tak to hned ve mně evokovalo Bratrstvo neohrožených a Tom Sizemore zase Zachraňte vojína Ryana. Tak pokračování v takto vysoko nastavených kolejích neočekávejte. Není to řemeslně špatně zvládnuté a výprava je skvělá. Hodně krve, střílení bez nutnosti dobíjet a v podstatě všudypřítomné hrdinství typu obětuji se abyste vy mohli dokončit misi je teda hodně otravné a toho hrdinství je jednoduše trošku moc (ovšem tímto filmem jsme se ocitli ve společnosti hrdinů, tak proč tak držkuji, co).  Očekávejte tedy řežbu, která ale tak nějak nefunguje po emoční stránce. Samozřejmě se ale i zde najde pár zapamatováníhodných momentů jako například když jde Vinnie Jones vymlátit místnost plnou opilých Němců. Když nebudete čekat Bratrstvo neohrožených tak se pobavíte. Asi tak. ()

Reklama

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

No tohle do prkna .. co je to za kravi?u .. waffen-SS jako totál neschopenky .. a ty tanky .. to si snad dělají p?del .. ha-ha .. no tedy ... hm .. ale obraz jak břitva a ten super zvuk .. nu .. jé hele, hezká slečna (Kestrel / Melia Kreiling) .. šikovná .. a je čistotná, to mají mazlíčci rádi .. ježíš to je vů?, se mu sama nabídla .. to já bych ... no tak, vždyť to zas tak špatný není ... hele, ono je to podle PC hry .. tak to snad ale vysvětluje mnohé .. no to je přece úplně jiná .. to je paráda ... ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

No, film jsem zkoukla po druhé, aby mi neunikly "špeky", které tu zmiňují válečníci, aneb odborníci na boj z blízka. Už vlastně z recese jsem filmu dala 5*, protože některé komenty mi připomínaly dětičky dupající a rozbíjející hračky, pliv sem a plivanec tam.  Rozhodně má každý válečný film co říct, i když se třeba mnohým právě z mnoha důvodů nelíbí. Jen jsem tak pouvažovala o tom, jak by se zachovali ti, co všechno tak  s vysokou odborností zkritizovali? Berme to jako historický příběh, který ve svých intencích nezapomíná na hlavní...boj o život, zbytečnou smrt, jak je to konec konců i dnes  a hlavně se zatím nezapomíná, co to bylo za hrůzy a kolik lidí za tu dobu zbytečně zahynulo. Nedá se popřít, že každá země  natočila své válečné filmy a tak, jako uznávám několik amerických, německých, českých, tak především ruských snímků, se nedá jejich kvalita zpochybnit. Jinak raději svět v míru.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ke konci filmu je Stuttgart bombardován velkým náletem B-17 a bombardéry a doprovodné stíhačky P-51 Mustang jsou zobrazeny, jak letí a bombardují v nízké výšce. Ve skutečnosti byly nálety B-17 prováděny ve vysoké výšce a doprovodné stíhačky by v žádném případě nikdy neletěly tak nízko vedle bombardérů, protože by tím byla zmařena jakákoli schopnost chránit bombardéry před výše letícími německými stíhačkami. (Johnny.ARN)
  • Ke komunikaci se spojeneckými letadly se používá ruční vysílačka. To by nebylo možné. Za druhé světové války se ke komunikaci s letadly používaly specializované vysílačky vzduch/země a ruční vysílačka by toho nebyla schopna. (Johnny.ARN)
  • V roce 2001 hrál Neal McDonough (Conti) poručíka Bucka Comptona v minisérii HBO Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). Seriál se odehrával ve stejném časovém období a Neal v něm hrál důstojníka, který bojoval v bitvě v Ardenách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama