Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 257)

JFL 

všechny recenze uživatele

„Bratrstvo neohrožených“ na jedné straně přináší snůšku již mnohokráte viděných klišé z válečných filmů, ale současně připomíná, že všechna klišé mají své kořeny v silných momentech, které se (zřejmě) opravdu staly. Provázání klasického žánrového vyprávění s výpověďmi veteránů a reálnými událostmi z působení 101. vzdušné výsadkové divize povznáší seriál nad rámec „dalšího řadového válečného příběhu“. Úvodní repetitivnost a schematičnost pomáhají zapomenout pokročilejší díly zaměřené na jednotlivé členy jednotky. Z dnešního odstupu navíc seriál i přes případné výhrady k neoriginalitě vyprávění a stylu okopírovaného ze "Zachraňte vojína Ryana" má své místo v dějinách, neboť pomohl obrátit pozornost publika i kritiky k televizní produkci a z jistého pohledu byl odrazovým můstkem pro dnešní vlnu high concept seriálů. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Reálné zobrazení války jaké jsem ještě neměl možnost spatřit v takovém rozsahu. Díky HBO jsem se mohl podívat jak krutá válka doopravdy byla. Jaké si nesla oběti, hzůry o jakých se nám jen zdálo. Parádní přestřelky, bitvy, hektolitry krve, utrhané končetiny, roztrhané těla, hrdinství, bláznovství, přátelství. Nejvíce mě dostal koncentrační tábor. To byla fakt šílenost. Herecké obsazení ač nebylo nějak moc známé velmi překvapilo. Všichni hrají tak reálně, že skoro ani nevěřím, že to sleduji u PC. Celkově propracované do detailu. Za ty peníze to určite stojí. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Válka bez patosu a bez přehnaných emocí. To se cení. Postavy umírají právě tak, jak tomu ve válce nejšpíš bylo - bez velkých oslav, nebo vodopádů slz. Jednoduše jsou - granát/tank/samopal - a nejsou. Události přicházejí bez předchozích varování a občas jim předchází nepříjemně napjaté očekávání. Končetiny a vnitřnosti prostě mizí a na všechno bude muset stačit obvaz a trocha morfia. Pokud přežiješ - dobře pro tebe. Pokud ne - škoda pro toho, koho jsi měl krýt. Ale vlast ti za to bude tak jako tak vděčná a za to to přece stojí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Válečný seriál co hravě strčí do kapsy lecjaký válečný film. První výcvikové díly mne až tak nebavily, snad proto, že o tom něco vím a film mi nedal nic nového. Od okamžiku kdy se však první Dakoty dostanou do palby flaku nad LZ, jsem přestal dýchat a jen zíral. Takto zpracované boje jsem ještě neviděl a smekám. Kamera je naprosto dokonalá, stejně tak všechny reálie. Dodnes si vybavuji mráz Ardenských lesů, který mnou při sledování třásl. Dnešní poslední žijící veteráni ze 101. Airborne vysoce ocenili tuto poctu jakou jim vysekl tým režisérů a herců. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spielberg s Tomom Hanksom spojili svoje sily a tak ako to bolo u Saving Private Ryan (Zachráňte vojaka Ryana), tak v tom pokračujú ďalej. Opäť skvelá kamera, skvelé akcie a výborne spracovanie vojny v štýle Saving Private Ryan, ktoré je roztiahnuté až na 10 hodín. Hudba od Michaela Kamena je tiež výborná, tak ako aj herci, ktorým vládne Damian Lewis. Skvelý vojnový príbeh a skvelá posledná časť. Jednou se mně můj vnuk zeptal: dědo byl si ve válce hrdinou? A děda rěkl: ne, ale bojoval sem z nejlepšíma. Obľúbený soundtrack: Main Theme, Band Of Brothers Suite One, Band Of Brothers Suite Two, Buck In Hospital, Band Of Brothers Requiem. 100% - 5* ()

Galerie (138)

Zajímavosti (82)

  • Jako předloha k seriálu posloužila kniha „Bratrstvo neohrožených: Rota E 506. Pluku 101. Vzdušné Výsadkové Divize“. Její autor Stephen E. Ambros ji napsal podle skutečných příběhů příslušníků roty E. (BooN)
  • Pri výrobe seriálu bolo použitých viac ako 2000 komparzistov. (WalterIK7)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama