Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní, až minimalistické drama o přežití je zasazeno mezi dvě akční scény. Tenhle typ zombiefilmů mi dokonale vyhovuje, páč řežby jsou taky fajn, jenže co jiného v nich vymyslet, že? Pořád sice nemůžu u novodobých zombiáren přijmout, že někdo, potácející se mezi životem a smrtí, je rychlejší než živí - dle mne nesmyslný blábol, ale nechť. Zajímavým prvkem je evoluce nemrtvých. V některých současných filmech se zombie vyvíjejí spíše směrem k jakési inteligenci, zde naopak mutují v monstra, co se maximálně přizpůsobují přežití. Všude je sice sníh a zima, ale nikde jsem nezaznamenal, že takto vypadá celá planeta. Navíc přeživší se až tak moc nechrání, tudíž teploty pod nulu příliš neklesají (jinak by pes i průměrně oblečená dívenka museli umrznout). Scény s rockovou hudbou mi připomněly Mars útočí!, což jsem odkýval s lehkým úsměvem. Jedna z nejsilnějších scén je Patrick+pes+monstrum. Slušivá kamera, obstojné herecké výkony, rozkošná monstra (že by inspirace v 30 dní dlouhá noc?) a solidní hudba. Taková malá milá fajnovka! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Značně neortodoxní a zajímavý zombie postapokalyptický příběh, doplněný více než solidními výkony všech hlavních herců a silným příběhem. V mnoha ohledech mi to připomínalo film "Já,legenda", velice příjemné, nebéčkové překvapení a dobře zpracované exteriéry zasněžené původní civilizace..................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po delším zvážení jsem se rozhodl,že ty čtyři hvězdy filmu dám.Líbily se mi docela kulisy,i když v některých částech na mě působily krkolomně.Matthewa Foxe mám jako herce rád především z působení v seriálu Ztraceni,a tak jsem přivítal jeho působení v tomto filmu.Malá holčička na mě chvílemi působila tak nepříjemně.Příběh byl docela nijaký,ale líbily se mi především ti zombíci,neboť vypadali fakt dobře.Konec mohl být ještě o trochu svižnější,ale těch slabších 70% si ode mě film odnese. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama