foto

Matthew Fox

  • nar. 14.7.1966 (53 let)
    Crowheart, Wyoming, USA

Biografie

Narodil se 14.července roku 1966 Lorettě a Francisi Foxovým v Crowheart. Je prostřední ze tří bratrů, se kterými vyrůstal na farmě. Vystudoval školy Wind River High a Deerfield Academy až získal fotbalové stipendium na Deerfield Academy, kde v roce 1988 odpromoval. Kamarádka jeho matky mu dohodila nějakou práci v modelingu a Fox se ještě objevil v několika reklamách. Pak se rozhodl, že bude studovat ještě další dva roky na The School for Film and Television v New Yorku.

Tenkrát ještě mladý si své první role zahrál v TV KŘÍDLA a FRESHMAN DORM, což je dramatická série o osudech šesti studentů v Jižní Kalifornii. Dále si zahrál v IF I DIE BEFORE I WAKE a hlavní roli v MY BOYFRIEND´S BACK.

Nastaly zlaté časy. Celkem osm let (1994-2000) hrál nejstaršího z pěti sourozenců, kterým zemřeli rodiče při autonehodě v seriálu SPRÁVNÁ PĚTKA. Seriál byl úspěšný jako třeba MERLOSE PLACE či BEVERLY HILLS 90210. Fox si získal mnoho fanynek a přezdívku Foxy. V roce 1996 se zařadil podle časopisu People mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě. Stihl ještě natočil film BEHIND THE MASK. Po skončení seriálu zakotvil v seriálu HAUNTED, který ale trval jenom krátce.

V roce 2004 získal roli dokrora Jacka ve veleúspěšném seriálu ZTRACENI pod vedením J.J. ABRAMSE a DAMONA LINDELOFA. Seriál získal mnoho sošek Emmy. Jako mnoho herců ze seriálu, i on se s rodinou přestěhoval na Havaj. Za ZTRACENÉ získal tři ceny, z čehož je nejvýznamější Zlatý Glóbus za Nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu, o rok později mu to bohužel nevyšlo.

Nyní si můžete zakoupit nový film WE ARE MARSHALL, který je podle skutečných událostí. Dále třeba thriller SEJMI ESO. Momentálně Foxy pracuje na VANTAGE POINT a SPEED RACER. V srpnu 2007 se opět vrhne na natáčení už čtvrté série ZTRACENÝCH.

Lilys

Herecká filmografie

Filmy

2015 Kosti a skalp
Zánik
2013 Světová válka Z
2012 Emperor
Vražedná hra
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2008 Speed Racer
Úhel pohledu
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
Lost: Revelation (TV film)
Návrat na vrchol
Sejmi eso
2005 Ztraceni: Cesta (TV film)
1999 Za maskou (TV film)
1993 If I Die Before I Wake (TV film)
Můj chlapec se vrátil

TV seriály

2010 Ztraceni (TV seriál) - herec, a.z.
Konec (S06E17)
Pro co zemřeli (S06E16)
Přes moře (S06E15) - a.z.
další epizody (16)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (15)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (13)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Muž za oponou (S03E20)
další epizody (15)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Ano (S03E06)
Cena za život (S03E05)
Na vlastní triko (S03E04)
další epizody (20)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Opuštěni (S02E06)
další epizody (21)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Každý správný kovboj má problémy s tátou (S01E11)
Cizí výchova (S01E10)
Samotářka (S01E09)
další epizody (11)
2002 Pronásledovaný (TV seriál)
2000 Správná pětka (TV seriál)
...That Ends Well (S06E24)
All's Well... (S06E23)
Falling Forward (S06E22)
další epizody (15)
1999 Správná pětka (TV seriál)
Ties That Bind (S06E09)
Fate, Hope and Charity (S06E08)
We Gather Together (S06E07)
další epizody (24)
1998 Správná pětka (TV seriál)
One Christmas, to Go (S05E10)
Gifts (S05E09)
Love and War (S05E08)
další epizody (23)
1997 Správná pětka (TV seriál)
S'Wunnerful Life (S04E11)
Adjustments (S04E10)
Truth Be Told (S04E09)
další epizody (23)
1996 Správná pětka (TV seriál)
Christmas (S03E13)
Desperate Measures (S03E12)
I Do (S03E11)
další epizody (25)
1995 Správná pětka (TV seriál)
Grand Delusions (S02E10)
The Wedding (S02E09)
Best Laid Plans (S02E08)
další epizody (19)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Grownups (S01E13)
Games People Play (S01E12)
Private Lives (S01E11)
další epizody (13)
1992 Freshman Dorm (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2008 Speed Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2005 Destination: Lost (TV film)

Režijní filmografie

TV seriály

2000 Správná pětka (TV seriál)
Taboo or Not Taboo (S06E21)

Host

TV pořady

2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(132)