Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (271)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film na jedno podívání,jehož největší devizou je každopádně fakt,že ačkoliv Frears stvořil celkem šablonovitý životopis,dokázal vše udržet v hodně příjemné a koukatelné rovině.Bylo by hodně jednoduché v podobném případě zklouznout buď ke karikatuře,nebo velké lítostivosti a to se naštěstí nestalo.Florance je tu vyobrazena jako obyčejná a milá žena,která se nežene za slávou,ale dělá věci protože je má ráda - divák tak nemá potřebu jí ani litovat ani se jí smát.Sice nemám potřebu vidět znova,ale na chladné odpoledne fajn pokoukání...70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bude trošku ťažké si o tomto filme niečo povedať bez toho, aby sme si pripomenuli aprílový film, ktorý sa venoval postave s rovnako falošným hlasom s názvom Marguerite. A kým tamten film bol čisto fiktívny, len rozprával príbeh o žene s podobným osudom, tento film zachytáva život skutočnej Florence. Aby som teda uviedol hneď na úvod, v jednom má tento film v mojich očiach veľký kredit. Vzťah medzi Florence a jej manželom mi príde veľmi úprimný a som veľmi rád, že film sa už od začiatku sústredí tam, kam sa sústrediť má. Na život Florence. Žiadna love story, ktorá je hlavnou dejovou líniou, kde príbeh Marguerite bol akoby viac na okraj. Takže v tomto je tento film lepší. Kde ale podľa mňa viac stráca je asi všetko ostatné. "Marguerite" ma po celý čas držala a dokázal som to sledovať so zvedavosťou. Tu som mal pocit, že ma to častejšie začínalo nudiť a hlavne sme vedeli čo príde a aj ako to dopadne. A ani záver nie je podľa mňa až tak dobre dotiahnutý. Ale to opäť len v rámci porovnania. Pôsobí tento film viac americky a neubránime sa v ňom niektorým klišé. Postavy sú v ňom dobre a počúvať falošnú Meryl Streep v tomto filme je niekedy skutočne neskutočné, ale neviem čo iné by som pochválil. Vlastne... výprava a kostýmy sú úžasné. Klobúk dolu. Celkovo je to pre mňa film na jedno pozretie. Lepšie v rámci priemeru, vynikajúco ale vyzerá. Rozhodnite sa sami. Prípadne si pozrite oba filmy a rozhodnite sa, ktorý je podľa vás lepší. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mám tetu. Rada spieva. S Florence by si mohla, čo sa týka hudobného hluchu, podať ruku. Akurát nemá dosť peňazí, aby si zaplatila vydanie platne a vypredala Lucernu. Florence má dedičstvo. Má aj oddaného muža, ktorý pre ňu urobí prvé-posledné. Pretože si za jej peniaze obstará i trvalý pobyt pre milenku. Okrem toho sponzoruje hudobníkov, ktorí mali vždy hlboko do vrecka. Možno im je kadečo smiešne, no za vhodný honorár bez problémov zahrajú divadlo. Manžel aj zariaďuje žene koncerty. Každý sa na nich nadchýna nad, v skutočnosti príšerným škriekaním božskej speváčky - jeho manželky. Len aby niekto nevyriekol nevhodnú poznámku. Ktorou by v skutočnosti odkryl trpké poznanie o muzikálnom dreve v tele ženy. Niečo je vždy za niečo. Bezproblémové nažívanie s frajerkou za sústavné vytváranie falošného pozlátka pre tú, ktorá takýto spôsob života svojimi peniazmi umožňuje. A predlžuje si ním aj prežívanie pri súčasnom nakazení nebezpečnou chorobou. Za peniaze si človek skutočne môže dovoliť takmer čokoľvek. Aj v umení. Poznámka: Stačí si pozrieť stovky hodín koncertov prudko netalentovaných muzikantov/spevákov a speváčiek v najsledovanejších časoch obľúbených televíznych kanálov. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po francouzské Marguerite jsem tomuhle skoro ani nechtěla dát šanci, jenže to herecké obsazení bylo až příliš lákavé, takže jsem to zkusila a nelituju. Bylo to všechno, v co jsem doufala, že bude onen francouzský film. Bylo to svižné, vtipně napsané a hlavně skutečně dobře obsazené, všichni tři hlavní hrdinové to zahráli skvěle a pro mě byl největším překvapením Simon Helberg, kterého jsem si snad užila úplně nejvíc. Až jsem si na konci filmu ale říkala, jestli si Meryl nezničila natáčením hlas (a jak se vůbec dá zahrát, že někdo neumí zpívat, když to ve skutečnosti umí, je záhada, klobouk dolů). Zasloužené 4* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější - a nejzbytečnější - film pod sluncem - nechápu, proč musí jít krátce za sebou do kin už druhý film o nějaké příšerné ženské, co neuměla zpívat, na které nevidím absolutně nic zajímavého. Soudě dle reakcí publika měly být asi všechny zpívací scény Meryl Streep vtipné, ale osobně jsem ten příšerný NEZPĚV pouze protrpěl a chytal se za hlavu. Nevím, i když si odmyslím svoji averzi k životopisným filmům jako takovým - nudnější žánr aby pohledal - pořád mi tu zůstává jen beznadějně konvenční snímek, který je podle mě možné s klidem ignorovat. Pokud tedy člověk není vyloženě fanda Streep či Granta a nevadí mu pohled na dva herce, kteří už mají to nejlepší dávno za sebou - pro člověka, který má ještě v paměti jejich nejlepší role před x lety, je dost skličující vidět všechny ty vrásky, které oba stihli nabrat. Navíc na MS už začínám být mírně alergický, ona jde z role do role a není rok, aby neměla v kinech minimálně dva filmy - kdo je na ni ještě zvědavý, já ne, naposledy mě bavila snad někdy ve filmu Kramerová versus Kramer, ale to jí bylo o 37 let míň. Film mi přišel nejzajímavější v popisu zvláštního vztahu, který spolu Florence a Bayfield měli - zvláště ty zmínky o její nemoci a jeho nevěře jsou jedinými světlými místy, kdy je ten film nějak zajímavý a probouzí zájem o jeho postavy - ale jinak mi byly dokonale lhostejné, nenašel jsem si k nim sympatie, a celý námět filmu hodnotím jako filmařsky zcela neplodný - je to jen další variace storky o handicapovaném jedinci, který si splnil svůj (americký) sen - mainstreamový divácký vkus takové snímky odjakživa zbožňuje (reakce publika na novinářské projekci byly skutečně velice kladné), ale osobně od dobrého filmu přece jen čekám něco víc. Za mě otrávené 3 hvězdy a velká nechuť vidět ještě někdy něco s MS nebo od Stephena Frearse. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Scéna z newyorského Carnegie Hall byla natočena v londýnském Hammersmith Apollo s cca 300 komparzisty. (Stanislaus)
  • Hugh Grant (Clair Bayfield) prozradil, že celý rok před natáčením měl obavy z Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), jeho strach opadl v tu chvíli, kdy v jejich první natáčecí den Meryl zapomněla svůj text. (Streeper)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama