Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odkaz na hit Jany Kratochvílovej v názve epizódy, jej úryvok ako hlavná indícia cesty hrdinu do minulosti a herecký výkon pána Trojana zabezpečili prvej časti seriálu isté plusové body. Plus samozrejme ikonické zábery dielu Studna z 30. prípadov majora Zemana. Neviem však či odkazy na normalizačné umelecké hity z rôznych oblastí dokážu potiahnuť celý seriál. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Co na prvním díle funguje je jednoznačně a) retro atmosféra, které je hudebním doprovodem dodáváno jemné mysterióznosti, za b) one man show Ivana Trojana převyšujícího zbylý herecký ansámbl minimálně o jednu třídu (zejména Václava Neužila, "hlavní postavu") a za c) vykreslování jednotlivých prostředí, přičemž vévodí 82. Naopak vyloženě trapně působí scénář. Z dialogů jde hlava do dlaní a zpracování a vykreslení přechodu mezi roky je opravdu zlý sen (ne pro Filipa Marvana, ale pro diváka). Rozehráno zatím působivě, chce to jen zapracovat na scénáři, zvyšovat tempo (zatím minimalistické) a proměnit viditelný potenciál. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím velice opatrně. Zápletka vypadá zajímavě, herci v pohodě. Nešvar přehnaného zdůrazňování tehdejších reálií, chování esembáků a celkové vykreslení doby se bohužel nevyhnul ani tomuto seriálu. Na komunismu a socialismu není ani krapet pozitivního, ale lepší je, když si divák udělá obraz sám o tehdejším morálním marasmu, zde je to až moc polopatisticky pojaté. Ale na další díly jsem zvědavý. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Po šupe od auta sa ocitáme v 80 rokoch a pokračujeme v riešení prípadov. Teraz však nie pre políciu, ale pre VB. Prevedenie: Nemalo to vôbec dobrú štruktúru. Celé to bolo chaotické a aj hlavný hrdina je maximálne vlažný. Nebyť hláškujúceho Trojana asi by som to ani nedopozeral. Pocity: veľmi ma na tento seriál nalákala doba do ktorej sa hlavný hrdina dostáva. Vlastne len za stvárnenie tejto doby aj keď nie moc dotiahnutom do detailov dávam troška vyššie hodnotenie ako som pôvodne zamýšľal. 26% ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice nepůvodní nápad s cestováním v čase, přičemž by z toho mohlo vzniknout něco jako 11.22.63, ale každopádně s našimi reáliemi ukrutně zábavná mystery detektivka a nehorázně skvěle herecky obsazeno a zahráno - Trojan je geniální, Neužil taktéž, sestava soudruhů fízlů, která je zřejmě trochu zkreslená, protože pochybuji, že tehdejší VB byla takhle poloidiotská, jako Budař nebo náčelník Kopta, který organizuje tzv. Sledovačku Studny Majora Zemana. Každopádně SpH má náběh na seriálovou pecku, i když někoho může urážet, jak se zlehčuje tehdejší realita, tak já se skutečně nenudil, což u naší tvorby... ale to už je ohrané. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Marvan (Václav Neužil ml.) má hodinky značka Prima z roku 1978, domnělý pachatel na mopedu má stejný typ. (sator)

Reklama

Reklama