Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +vkládané titulky, originální scénář, hudba (hlavně v první třetině), zajímavý souboj nakonci vč. pointy (happy end), jo a Peter Falk v zajímavé roli mafiána -skutečně je to mírně nadnesené a ne až tak realistické, hudba se v dalších dvou třetinách vytratí, Wesley i když má být ON ten správnej, nejspíš mu fandit nebudete, mno a posledních 20 min stráci šťávu./// Celkově překvapení, čekal jsem průměr a přitom mě film překvapil svojí originalitou-příběhem. Herecké obsazení je zajímavé, hlavně střet obou hlavních představitelů. Hudba vkusně doplňovala filmík a považuji ji za nejlepší část filmu (ale záleží na vkusu). Délka je tak akorát, přesto tomu něco chybý, že by pořádnej záporák? Schválně najdete ho!/// Celkem 73%/// ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je medzi 3* a 4*. Som zvedavý na pokračovanie. V poslednej dobe je to čoraz zriedkavejšie pozerať film v SK dabingu, ale asi aj preto, lebo je z roku 2002. Predpokladám, že pokračovania už budú CZ dabing. Akurát som nedávno niekde čítal, že pokiaľ Češi spravia skôr dabing ako Slováci, tak Slováci už dabing ani nerobia. Neviem či je to pravda, ale vzhľadom k tomu malému počtu filmov v SK dabingu to tak asi aj je. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé a nenápadité béčko, které právem zapadlo, na druhou stranu odstartovalo sérii, jejíž každý díl je nejspíš lepší. Walter Hill celou dobu jede na absolutní jistotu, ničím moc nezaujme a snímek se tak zvláštně táhne. Příběhem neohromí, protože ten je předvídatelný, neoriginální a jen naplňuje všechny žánrové šablony. Moc se mu nedaří vytvořit ani vězeňská atmosféra, která není tak hutná a překvapivě chybí silnější postavy, protože většina z nich je zaměnitelná a nevýrazná. Totéž se dá říct i o emocích, které tu zcela absentují, osudy jednotlivých odsouzených jsou divákovi poměrně jedno a opravdu tu není nikdo, kdo by vzbuzoval nějaké větší sympatie. Největším zklamáním jsou ovšem boxerské zápasy, které jsou sice zvládnuty řemeslně solidně a docela syrově, jsou tu ale pouhopouhé dva, což je opravdu málo. Mezi nimi je plno nezáživných dialogů a rozehrává se docela dost motivů, které vyšumí a nejsou dořešeny (třeba právě znásilnění, za které Chambers sedí, o kterém se nedozvíme vůbec nic a stále zůstává pohled obou zúčastněných stran). Jediné, co snímek drží na lehkém nadprůměru, jsou herci, protože jak Wesley Snipes, tak Ving Rhames jsou velmi dobří a ze svých ne úplně dobře napsaných postav těží maximum, Peter Falk je příjemnou třešínkou na dortu, i když nemá moc co hrát. Ačkoli Undisputed vzniklo dva roky po miléniu, hodně připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To je na jednu stranu sympatické, vzhledem k minimu akce a invence to ale spíš škodí. 60 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strasny, jak jsem si podle pribehu myslel, ze bude. A Falk v jine roli nez Columbo je proste uzasnej. Skoda, ze tu neni vic boxerskejch zapasu, takle to je skoro furt jen okecavani, zarizovani a cekani na finalni zapas, kterej je celkem slusnej, ale presto nic tak extra, jak bych od dvou neporazitelnejch cekal. Proste takovej film co nenadchne, neurazi a u kteryho jsem se nenudil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Walter Hill chcel vraj natocit film, ktory by bol hlavne o boxe a nie o nejakych dalsich motivoch, ktore pohanaju postavy v ich snazeni. To sa mu sice podarilo, ale nasledkom potlacenia vedlajsich motivov prakticky uplne eliminoval aj motivacie postav, vdaka comu vam je nakoniec uplne jedno, ktory z ustrednej dvojice vyhra zapas. Jeden z nich je namysleny chuj a druhy uzavrety introvert. Spolu bojuju iba preto, lebo si to vymyslel scenarista. Cely film som mal naviac pocit, ze ich hereckych predstavitelov na poslednu chvilu prehodili. Snipes by sa ovela viac hodil na toho namysleneho chuja a Rhames na premyslaveho introverta. Ale Hill mal iny nazor. Z dalsich postav zaujme uz len stary Peter Falk ako zabudlivy mafian, ktory cely zapas zorganizuje, lebo ma proste rad box. Bohuzial ani boxerske zapasy za vela nestoja. Nie su ani poriadne vygradovane a ani prilis prehladne natocene. Kamera ich furt snima z poza mrezi, takze som si ich prilis neuzil. Takze vysledkom je pravom zabudnuty podpriemerny boxersky film, ktoreho jedinym prinosom su fantasticke videopokracovania s legendarnym Boykom. 4/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Ving Rhames (George 'Iceman' Chambers) strávil dva roky přípravou na film pojednávajícím o boxerské legendě, v němž se nakonec neobjevil. Scénář filmu Neporazitelný se mu po předložení natolik zalíbil, že nabídku přijal a svůj kondiční trénink uzpůsobil nové roli. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama