Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (858)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film s niekoľkoročným odstupom je zážitok, na aký sa nezabúda. Rocky IV je stelesnením všetkého, prečo sme milovali akčné filmy osemdesiatych rokov. Dobrý oceľový muž vs. zlý oceľový muž, dobrá Amerika vs. zlé Rusko, a keď chcete, tak aj sila čistého ducha prírody vs. sila modernej techniky. Máme tu pomstu zabitého kamaráta, tvrdý tréning i finálny zápas, ktorý oplýva takým energickým nábojom, že sa vám chce vstať a rozdať si to s kvetináčom. Všetkým týmto sa vo svojej dobe mohli pochváliť desiatky filmov, ale iba niekoľko z nich to všetko dokázalo naservírovať s takým nadhľadom a šoumenstvom, a v tak dynamickom videoklipovom balení ako Rocky IV. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Rocky kultovní série, pro mě ne, ale tenhle díl který považuji za nejlepší je čestnou výjimkou a to nejen díky neskutečně namakanýmu Lundgrenovi kterého zde Sly přivedl na scénu (za to velký dík) ale i za to, že zde na mě poprvé a naposledy v rámci této série působili nějaké emoce a konec kdy Sly zdraví svého kluka jsem skoro obrečel, takže s odstupem času odpustím filmu i tu úsměvnou proamerickou propagandu a Slyovo ukončení studené války dávno před tím než to dokázal Gorbačov! Zkrátka do háje se vším nakonec ten plnej kotel napálím, protože člověk časem hlavně při sledování většiny současné tvorby tyhle staré klasiky docení a aspoň u mě vůbec neplatí, že bych si začal všímat nějakých chyb spíš naopak. Tenhle Rocky má strhující tempo Stallone se nesnaží předstírat, že je Oscarový herec, ale o to je přirozenější. Bavil mě i jeho trénink na závěrečný duel a vše je zabaleno do naprosto bombastického soundtracku, takže vlastně jaký chyby?! Navíc Dolph i když se tu teprve rozkoukával už stihl zanechat nesmazatelnou stopu. Navíc i když tu moc nemluví, tak když už něco řekne tak to stojí za to. Nejvíc to zazdil po té bitce kdy ubije Weatherse k smrti a pak v klidu dává rozhovor do televize. Weatherse všichni obklopí a jsou v šoku ptají se co se mu stalo? je mrtvý??? a Dolph jenom lakonicky pronese : když umřel tak umřel! a vyřízeno.100% ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro některé po velmi nepovedeném III. díle, už jen málo lidi doufalo, že by Stallone vyrukoval s takovou peckou jako byl tento díl. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, perfektní zápas, perfektní trénink, skvěle natočené, jako celek to drží pohromadě jako skála!! Sly dokazuje, že nepatří do starého železa a stále umí! Vítězství staré síly nad technikou. Také to není jenom zápas mezi boxery ale mezi světovými velmocemi, závěrečná řeč Rockyho má něco do sebe."If He Dies, He Dies!!" ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zajímavá metafora pro studenou válku. Jinak ale nejsem zdalekatak nadšen jak jsem čekal (a už vůbec ne tak, jako z druhého dílu, který pro mne zatím zůstává stále nejlepší). Největší problém jsem měl s poněkud videoklipovým ražením celého filmu. Původní hudba ustopupila dobovým peckám a film jako celek je tomu podřízen. Střihová pasáž uprostřed mne vyloženě štvala a ani tréninková pasáž nebyla to, co dřív (byť bylo velmi zajímavé pozorovat kontrast poctivého tréninku s tím "technickým"). Stallone opět skvělý! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vince DiCola: 1. Burning Heart - Survivor [3:51] ,2. Heart's On Fire - John Cafferty [4:06] ,3. Double Or Nothing - Kenny Loggins/Gladys Knight [3:42] ,4. Eye Of The Tiger - Survivor [3:46] ,5. Training Montage - Vince DiCola [3:40] ,6. War - Vince DiCola [5:54] ,7. Living In America - James Brown [4:42] ,8. No Easy Way Out - Robert Tepper [4:21] ,9. One Way Street - Go West [4:37] ,10. The Sweetest Victory - Touch [4:25] ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o nejvýdělečnější snímek o boxu, druhé nejvýdělečnější sportovní drama, třetí nejvýdělečnější snímek roku 1985 a 324. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • Natáčelo se od 30. dubna do července 1985 v Nevadě, Wyomingu, Kalifornii a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama