Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak som dal jednotke so skvelou riťkou Emily Blunt 4 hviezdy, tak tomuto nemôžem dať rovnaký počet. Josh Brolin ako vždy perfektný výkon, Benicio Del Toro dobre sekunduje, ale babysitting jednej puberťáčky narodenej so zlatou lyžičkou v prdeli som naozaj nečakal. Miesto mafie a drogového kartelu tu máme len skorumpovaných amerických fízlov. Hudbu hodnotiť neviem, pretože som si žiadnu počas sledovania neuvedomoval. Film je bežný a čitateľný, nemuselo sa to ani volať Sicario 2, takíto scenár nám mohol vyprodukovať akýkoľvek iný film, nie očakávané pokračovanie. Viac som si užíval počas sledovania krásny Mexika, než by som sa zameriaval na nudný a vleklý dej. Chýbala tam výrazná ženská postava, drsných tvrdých chlapov som sa už prejedol. Takže tu máme pokračovanie, ktoré ani nie je pokračovaním, kde sú samí neporaziteľní chlapi, nevýrazná hudba a jedna puberťáčka. S pekným prostredím a dobrými hviezdami je to teda priemer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým S2 má úplne odlišnú atmosféru ako S1, čo v mojom prípade znamenalo, že ma už po pár minútach prešla chuť porovnávať a sústredil som sa výhradne na film ako samostatný subjekt. Večná škoda, že sa Sheridan neodhodlal zakončiť svoj extrémne násilný scenár skutočne natvrdo a logicky a pri konci už film začína vymýšľať, ako sa vlastne ukončiť, aby sa vlk nažral a ovca ostala celá. No nejako sa to podarilo, ale namiesto facky sme mohli dostať poriadnu päsťovku. S2 sa snaží podať otázku kartelov ako akúsi metaforu americkej zahraničnej hurá politiky, kedy sa "občas" najskôr strieľa a potom pýta, pričom je jasné, že musí dochádzať k omylom a Irak tu nie je spomínaný asi len tak náhodou. Ale ako potom po sebe pozametať, že...jeden bývalý mexický právnik na to nemusí stačiť. Graver a Alejandro patria medzi najlepšie chlapské postavy posledných rokov a je to zásluha ich vhodne vybratých predstaviteľov, že aj druhá časť nie je v globále väčším sklamaním. Budeme sa ale pre istotu tváriť, že Alejandro ešte mimo sujetu mal k dispozícii bicykel, keď bol schopný sa dostať k autám...chyba, ktorá musí zaraziť každého, kto zrovna v kine nespí...70% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to Villeneuve a malinko hapruje scénář, ale pořád je to těžký nadprůměr. Arabáci chodící přes Mexiko vyhazovat do vzduchu supermarkety dělají yankeyům vrásky a tak pověří Brolina aby to vyřešil a ten pověří Del Tora aby to vyřešil. Líbí se mi ten kontrast zprasené akce oproti tomu luxusu z jedničky. Spousta fantastických scén, znakování s farmářem, poprava v poušti. Bylo to fakt dobrý, jen prostě jednička je lepší. A Deakins chybí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl příjemně překvapen brilantní režií, jakož i jasným a nekompromisním směrem, kterým se film vydal. Drsní chlapi, mise bez pravidel, vše syrově, realisticky, ale i efektně natočeno. Film je ostrý a ledově chladný jako břitva. Bohužel právě proto zůstává i publikum jaksi méně emocionálně zainteresováno a pouze to, si myslím, že je důvod, proč dvojka řadu lidí neoslovila tak jako jednička. 8/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Trailer na Sicario 2 bol veľmi atraktívny s depko hudbou a Benicio del Toro je môj obľúbený herec, takže nejaké veľké sklamanie som si nepripúšťal. Nakoniec to bolo lepšie než som čakal, mnoho slabších recenzií ma trocha odradzovalo, ale mne to sadlo. Vedľa obľúbeného Benicia ma veľmi zaujala Isabela Moner, ktorú som dovtedy nepoznal, ale v priebehu filmu som si v duchu vravel, že toto dievča možno raz dobije hollywood ako iné latino hviezdy. Má na to, je sympatická, hraje presvedčivo a v očiach má tú iskru, ktorá oddeľuje nadpriemerných od priemerných. Sicario 2 rozhodne nesklamalo a otvorený koniec naznačuje, že sa minimálne ešte raz stretneme. Benicio má rozhodnne čo vracať...80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Studio přesunulo premiéru z 2. 11. 2017 na letní termín 29. 6. 2018, protože filmu důvěřovalo, že obstojí ve velké letní konkurenci. (Geralt z Rivie)
  • Keď v Mexiku Alejandro (Benicio del Toro) a Isabela (Isabela Moner)  nastupujú do vozidla, autu chýbajú na predných sedačkách opierky hlavy. V ďalších záberoch sú už opierky na svojom mieste. (Casador)
  • Název filmu zazní až před závěrečnými titulky. (ČSFD)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama