Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (109)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Povedený trailer následoval bohužel průměrný film. Herecké obsazení je sice skvělé (jak se dočtete snad všude), ale samotné drama, které se před vámi odehrává není ničím výjimečné. Po thrillerové stránce se dokonce zaprášilo ještě rychleji. Ostatním se zamlouvala kamera, ale ta byla pro mě jedním z aspektů filmu, který mě vyloženě iritoval. Záběry, které Alcaine pořizoval z docela velké blízkosti (hlavně na začátku) mi jednoduše vůbec nesedly. K duhu tak filmu můžu přičíst aspoň to, že si v závěru nehrál na to, jak exkluzivní odhalení si pro nás tvůrci připravili. Šlo o celkem logické rozuzlení, jež vás sice absolutně nešokuje, ale přesto překvapí. Jednou stačilo. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Milo ma prekvapila zápletka. Myslel som si, že to bude film o stretnutí po rokoch dvoch bývalých milencov, ktorí budú spomínať na lepšie časy a možno vzplanie aj nejaká dávno vyhasnutá iskra. Samozrejme sa tu riešila aj minulosť spojená najmä s peniazmi a staré krivdy, ale hlavné tu boli vzťahy. 6,7/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dvojica Bardem - Cruz je proste skvelá všade, nech by to bol film aj o Ferdovi Mravencovi. Herecký výkon však nestačí na vyššie hodnotenie alebo zaujímavosť filmu. Hoci som počul i tak divný názor, že herecký výkon určuje kvalitu filmu. To by potom medzi skvelé filmy patrili Šmolkovia, kde Hank Azaria zahral geniálneho Gargamela alebo Iron Lady, kde zaspávate od nudy, ale nikto Meryl Streep nemôže uprieť herecký výkon. Tak aj v tomto filme je ústredná dvojica až trojica výborná, rodinná dráma takisto skvelá, zaujímavé pátranie a odhaľovanie pozadia únosu, ale v celkovom sumáre si uvedomíte, že v takom príbehu by nemalo chýbať viac napätia a atmosféry. Stojí za vzhliadnutie, hoci vysoký nadpriemer netreba očakávať. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Taková lepší španělská telenovela. Hlavní herecké duo, tedy P. Cruz a J. Bardem, hrají naprosto dokonale. Ostatní neznámí španělští herci taktéž. S tím nemám žádný problém. Samotný nápad je také fajn, myšlenka příběhu, to ano. Ale to zpracování. Je to moc dlouhé, pomalé a vůbec to ke konci negraduje. Místy se ani hlavní zápletka neřeší a spíš se zaměřujeme na vztahy, rodinné strasti, křivdy. Takové křehké vztahy. :) Dalším problémem je, že příběh je moc předvídatelný, průsvitný. A to filmu škodí. Jako celek je to ale fajn průměrný filmeček. A hlavně španělština se krásně poslouchá... ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

První půlhodina se zdlouhavou svatbou selhává v představení všech zhruba patnácti zásadních postav a vztahů mezi nimi (které vám začnou pomalu docházet až v pozdějším průběhu) a pak rozehrává příběh s únosem, který připomíná nějakou detektivku od Agathy Christie, ale bez detektiva. Ve zbytku filmu se spíš řeší rodinné vazby a dávné křivdy než aby se vyšetřovalo, avšak neznalost totožnosti únosců do toho alespoň přináší prvek napětí a nejistoty. Díky kvalitním hercům to není špatné, ale kvalitativně je to na úplně jiné úrovni než režisérovy předchozí íránské filmy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Torrelaguna, severne od Madridu. (MikaelSVK)
  • Jedná sa iba o druhý španielsky hovorený film v histórii, ktorý otváral MFF v Cannes. Prvým bol film Zlá výchova (2004). (MikaelSVK)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama