Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární James Stewart září v jedné ze svých nejlepších rolí v tomto nadčasovém westernu, jež udal tón pro všechny, co přišly po něm. Pohraniční hlídač Lin McAdam (Stewart) se snaží vystopovat vraha svého otce a otcovu pušku, jedinou svého druhu: Winchester 73, jež postupně putuje v rukou nejrůznějších zabijáků, včetně bláznivého cestáře (Dan Duryea), bezcharakterního prodavače zbraní (John McIntire), mladého indiánského náčelníka (Rock Hudson) a vlastního McAdamova vraždícího bratra (Stephen McNally). V tomto nezapomenutelném příběhu o mužích ve zbrani se objeví také Shelley Winters jako McAdamův pomocník a Tony Curtis v jedné ze svých prvních rolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (63)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne tu nevidim komentar Karla Chrochta, a pri komentovani filmov narazam na coraz vacsiu biedu a mizeriu. Houdini sa obmedzi na "NFR 2015", dalej uzivatel Liventura komentuje stylom "moc prizemne, jednoduche" /teraz sa takemu komentaru vyhol, to teda pozeram..../ Revanx vyplodi nieco na sposob "Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete." No, tak to z takeho komentovania je mi blivno, respektive uplne na picu. Pardon ja som sa zase pomylil, a chcel som pochopitelne napisat, ze sa mi dane komentare rozhodne nepacia. Kazdopadne genialny western, perfektne sceny, ktore davaju zmysel, logicke chovanie postav, ktore ma maximalne fascinovalo, dialogy masakrozne dobre, take reci som uz dlho nepocul. REziser Anthony Mann /Devil´s Doorway 1950, T- Men 1947, Reign of Terror 1949/ sa teda rezisersky predviedol. Pre mna teda spolus Furies 1950 a Reign of Terror 1949 je toto najlepsi film rezisera Manna. Vedla mam aj rozpisane podobne filmy ako Winchester´´73 .- myslim, ze som videl Vzdalenou Zemi a mozno aj Zatocinu reky. Kazdopadne zaujimave tipy, zapisem aby som vedel co mam napozerat a rozsiril si tzv. vseobecny rozhlad : 100 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tá túžba po titulnej winchestrovke pripomína chtivosť po Prsteni moci z jednej slávnej fantasy ságy. Každý potencionálny majiteľ ( teda takmer každý ) po nej baží, no predsa patrí len a iba jednému. Akčný western s dobre natočenými prestrelkami síce nepatrí medzi to najlepšie v žánri, ale zato tá hodina aj pol nebude stratou času. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Překrásně komponované záběry (s dokonalým svícením hlavně nočních scén v táboře obleženém indiány) jsou poskládány kolem na první pohled jednoduše vyprávěného příběhu. "Na první pohled jednoduchý" scénář je však důkazem precizního holywoodského řemesla, které na jednoduchou honičku chytře nabalilo příběh zatoulané winchestrovky a hezké dívky, které přecházejí z majitele na majitele, aby se jejich cesty na konci osudově protly. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špičková podívaná zakončená snad nejlepší přestřelkou muže proti muži, jakou jsem ve westernu kdy viděl. Udělat ústřední postavou pušku byl odvážný a skvělý nápad, nicméně bez pestré směsice postav, které winchesterovku postupně vlastní, by jistojistě nefungoval. Rocka Hudsona v roli indiánského náčelníka jsem nepoznal, James Stewart byl jak jinak než vynikající. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradičný western natočený z pohľadu ústrednej flinty. Sledujeme jej dobrodružstvá jak sa dostáva od jedného drsného maníka k druhému, ale nikomu z nich šťastie neprinesie. Skôr naopak. Z postáv majú väčší priestor dvaja chlapíci, ktorí si od začiatku idú po krku. Posledná tretina mi už pripadala slabšia, ale dovtedy sa dočkáme kopu skvelých epizódiek od súťaži v streľbe po prestrelku s indiánmi. Tempo filmu je svižné a akcia aj po rokoch stále kvalitná. Keby tam išlo viac o postavy ako o flintu, tak by ma to bavilo viac, ale aj tak je to stále dobrý western. 7/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Fritz Lang měl původě tento film režírovat. Když ale z projektu vycouval, James Stewart ho poté doporučil natočit Anthony Mannovi s kterým se znal již z dřívější spolupráce v třicátých letech v divadle. (formelin)
  • Aby James Stewart (Lin McAdam) vyzeral vo filme dostatočne dôveryhodne, strávil veľké množstvo času precvičovaním streľby z pušky. (beso74)
  • Natáčelo se v Arizoně a ve studiu Universal v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama