Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobně konstruovaný děj a stejně ponurá atmosféra ještě nutně nemusí znamenat podobnost se Seven. Lambertovi se musí vyseknout poklona, neboť jak jeho hlavní role, tak scénář jsou na velice slušné úrovni. Brutalita a kopa zohavených těl nejsou jen pro efekt a společně s neustálým vytrvalým přívalem deště vytvářejí podobně depkoidní atmosféru, jako tomu je u podobných thrillerů tohoto druhu. Bohužel se dá vrah uhádnout již v průběhu filmu. Tvůrci nás však chytře převezli, neboť finále nekončí odhalením identity inkriminovaného, nýbrž získáním neochvějných důkazů, dokazujíc, že on je skutečně ten brutální vrah. Akce slušná, kamera občas lehce roztěkaná, avšak dá se to ustát. Lambert je nevěrohodný jen v náročných scénách. Celkově vzato solidní průměr. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další vraždící maniak v akci, který vraždí ve jménu vzkříšení Ježíše Krista. Ten magor si myslel, že je potomkem zrádného Jidáše a musí tak očistit své rodové jméno. Své oběti vraždil podle určitého klíče a policii zanechával stopy v podobě rafinovaných šifer odkazujících ke Knize knih, k Bibli. Film připomíná slavnější thriller Sedm. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem viděl mnohem méně filmů než dnes a musím říct, že se mi celkem líbil. Musím říct, že si z něj útržkovitě docela dost pamatuji, neb jsem film viděl pravděpodobně několikrát. Trošku mi to připomínalo takový slabší odvar filmu ,,SEDM". Opět je tu náboženský motiv. Tentokrát si náš sériový vrah skládá tělíčko z částí svých obětí. Myslím, že mohu dát 3*, které jsou hlavně z nostalgie. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé....když tak pročítám komentáře typu vykrádačka Seven, musím říct, že na Fincherův film jsem si několikrát vzpomněl při sledování tohoto, ale většinou hláškou typu, to je ještě krvavější a brutálnější než Sedm. Ale vykrádačkou bych to nenazval, je tu spousta nápadů, zajímavá práce s kamerou, super vrah, atmosféra a tak hodnotím 3 apůl hvězdičky, ta půlka je pryč za vzpomínky hlavního hrdiny na syna...to mohli tvůrci vynechat... ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Film byl sice bez atmosféry, bez okolního děje a bez všech těch okolních aspektů, který dělaj ze špatných filmů průměrné a z průměrných dobré, ale já sem se u něj bavil. Docela mě překvapil rychlý úvod filmu a to, jak věci už během prvních minut snímku naberou spád. Myslel jsem si, že nasazené tempo zajisté nevydrží, ale byl jsem mile překvapen, když mi film v onom "strhujícím" tempu utekl jako voda. Je tam sice několik logických děr ve scénáři, ale **** dávám hlavně pro to, že mi přišel děj strašně vykonstruovaný a máločemu co se stalo v průběhu vyšetřování by mohl normální, racionálně uvažující člověk uvěřit. Jak jsem už ale napsal i přesto všechno se mi film líbil a ačkoliv se to možná někomu nebude líbit, pro mě lepší než Sedm... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama