Reklama

Reklama

Kung Fu: Legenda pokračuje

(seriál)
  • USA Kung Fu: The Legend Continues (více)
USA / Kanada, (1993–1997), 62 h 41 min (Minutáž: 42–89 min)

Tvůrci:

Ed Spielman

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

David Carradine, Chris Potter, Scott Wentworth, Kim Chan, Richard Anderson, Robert Lansing, David Hewlett, Kate Trotter, John Bourgeois, Soon-Tek Oh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Hlavními postavami lehce mystického seriálu jsou šaolinský mnich Kwai Chang Caine (David Carradine) a jeho syn Peter Caine (Chris Potter), který je detektivem. Setkávají se znovu po 15 letech od doby útoku na klášter. V sérii se často vracíme do Peterova dětsví, do kláštera, kde mu otec připomíná zásady šaolinů. (MsWampir)

Recenze (132)

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to není nic moc, ale tři hvězdy dávám z nostalgie. Tenhle seriál jsem měl strašně rád jako kluk. Kwai Chang Caine byl můj vzor. Moudrý, skromný ochránce proti bezpráví :-) Navíc tam byla tu a tam špetka východní filosofie, což je podle mého gusta. A také jsem pro sebe objevil Davida Carradineho. Proto mám rád toho šmejda Billa! Ať žije Tarantino! ()

Atavan 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož kvalita se všemi hodnoceními "odpad" jenom stoupá. Ne, není pro každého. A hlavně není pro fušery, kteří po "Kung-fu" v názvu očekávají oči-a-repráky-rvoucí frenetickou akci. Naopak, v kontextu zaměření seriálu je tam akce moc, a to jenom proto, že si to tehdejší doba žádala (zvlášť ve srovnání s původním seriálem, kde Carradine hraje svého předchůdce). I tak ale smekám před pokusem natočit věc, která dokáže kloubit tolik věcí najednou - střet čínské a americké kultury, pozlátkový život amerického poldy versus jednoduchý život mnicha, filozofie kung-fu versus konzumerismus. Ano, seriál má vzhledem k době svého natočení své mouchy. Ano, jako většina děl je poplatný své době, což na druhou stranu prostě k atmosféře seriálů z devadesátek patří. Ano, po určité době je vidět, že tvůrci po popčátečním úspěchu tu kaši nastavili trochu moc. I tak stále zůstává relativně klidným dílkem, které je založené především na dialogu a hlubší myšlence, ne na akci, což dnešní tvorbě (a z 99% té ohledně bojových umění) chybí. 3* +1 za odvahu dát do názvu kung-fu a nemlátit se každou minutu). ()

Reklama

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako u mnoha dalších seriálů hodnotím spíše z nostalgických vzpomínek na rané dětství než z čerstvé zkušenosti se seriálem. Jako maličký špunt jsem u toho vydržel sedě jako zařezaný, obzvlášť proto, že to není seriál právě pro malé kluky a tudíž, když to bylo "za odměnu", užil jsem si zakázaného ovoce daleko více, než kdybych měl epizody premiérově sledovat nyní. Průměrná zábava pro průměrná odpoledne25% ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Aktivně i pasivně se zajímám o bojová umění a kung-fu filmy sleduji celkem rád, pokud mají úroveň... Ale tohle žádnou úroveň nemá... Trapný, kýčovitý seriál, který upřímně nesnáším. V každém díle je taková kupa nesmyslů, že by z toho člověk zvracel... A nedokážu pochopit jak herec, který v Tarantinově opusu Kill Bill tak mistrně ztvárnil zabijáckého mistra kung-fu, tady v těch svých bačkůrkách a s mošničkou přes rameno působí přinejmenším směšně... ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně slátané, až je to kouzelné. Šaolinský mistr, jeho syn americký polda, klášter v americe, spousta spojených vzpomínek zjevujících se v takřka legendárním dvojstřihu, cestování časem...scénáristovi se nedá upřít nadšení vpravdě americké. Zcela neodolatelný je David Carradine jako chodící zásobárna čínské moudrosti a hlášek Boba Dylana představující se: "Jmenuji se Caine, rád vám pomohu." ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama