Reklama

Reklama

Kung Fu

(seriál)
  • USA Kung Fu
USA, (1972–1975), 53 h 37 min (Minutáž: 48–74 min)

Hudba:

Jim Helms

Hrají:

David Carradine, Keye Luke, Philip Ahn, Leslie Nielsen, Eddie Albert, Gary Merrill, Roger E. Mosley, David Canary, Rosalind Chao, Ned Romero, Scott Hylands (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(63)

Obsahy(1)

Po smrti svých rodičů se Kwai Chang Caine rozhodne, že se stane šaolinským mnichem a naučí se umění kung fu. Jednoho dne však Kwai Chang Caine zabije synovce čínského císaře, jenž chladnokrevně zabil Cainova učitele a vydává se tedy na cestu do Ameriky, aby se zde usadil. Cain navíc zjišťuje, že právě zde se nachází jeho nevlastní bratr, jenže v patách mu jsou nájemní vrazi císařské rodiny. Při této strastiplné cestě a pátrání Cain samozřejmě využívá svých čínských zkušeností a právě umění kung fu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (19)

TO 

všechny recenze uživatele

Projekt původně Bruce Leeho, kterému však byl vyfouknut, neboť Lee byl pro americké publikum příliš čínský, a tudíž si na seriálu mohl založit svou kariéru David Carradine. Příběh mnicha, vychovaného v chrámu Shaolinu, který nechtíc zabije královského synovce a musí opustit Čínu. Vydá se na dlouho pouť Divokým západem, kde nejen rozdává údery, ale také učí moudro čínské buddhistické filozofie. Velice zdařilý seriálový počin, voní dálkami a exotikou. Všechny epizody jsou dostatečně zajímavé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Kung Fu" je seriál rozdělený do 3 sezón (první sezóna měla 16 dílů, druhá 23 dílů a poslední 24 epizod), který údajně vycházel z konceptu, s nímž přišel Bruce Lee. Ten také chtěl natočit kung fu western a sebe hodlal obsadit do hlavní role. Amerika nechtěla, protože Asiat v hlavní roli přece nebyl něco, co by se divákům líbilo. Bruce Lee byl přece ten, co hrál vedlejší roli vtipného a akčního sluhu hrdiny "Green Horneta". Takového ho chtěli vidět, nikoli jako hlavní postavu. Vždyť je to malý Asiat. Co na tom, že to byl jeden z největších mistrů bojových umění, co se objevil na stříbrném plátně. Z projektu, který se měl jmenovat "The Warrior", tedy sešlo, ale ani ne rok na to se v televizi objevil pilot seriálu "Kung Fu" v hlavní roli s Američanem, který rozhodně k mistrům bojových umění nepatřil. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/04/kung-fu-serial-1972-1975-80.html ()

Reklama

ferika 

všechny recenze uživatele

Americky serial, ktory sa pokusa sprostredkovat neamericke idealy a pohlad na svet. Uz ako decku (pozeral som ho s otcom z viedenskej televizie, vysielac bol len 60 km od Bratislavy :) mi bolo jasne, ze toto to prave KungFu nieje, Carradine sa snazil, ale Bruce Lee to nebol. Ale ta filzofia pokory, obetavosti a skromnosti mi bola blizka a jednoduche pribehy prepletene retro spomienkami ma naozaj zaujali. Natolko, ze som si pred casom kupil cely serial na DVD v nemcine a mozem povedat, ze ma serial znova aj po rokoch zaujal. ()

Trustme

všechny recenze uživatele

Putující David Carradine po Divoké Americe a trestající zlo připletené mu do cesty, je pro mne vzor nenápadného hrdiny skrývajícího pod image oudsidera potenciál šaolinského bojovníka. Tahleta kombinace se mi bude vždy líbit a je to prototyp mého oblíbeného hrdiny i v ostatních filmech. Kdybych si mohl vybrat životní poslání byl bych Kwai Chang Caine.... A pak ještě tá Kung-Fu melodie při titulcích.....ach! ()

MrD 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že roli získal Carradine. Bruce Lee by nedokázal zahrát rozevlátého tuláka pohybujícího se na hranici imaginárna, bojového umění a filozofie. Když se o roli Caina Bruce Lee ucházel, nechal producenta sáhnout na své ocelové svaly, ukazoval kam až umí vykopnout. Roli získal tanečník Carradine. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Úvodné intro zo seriálu sa objavilo aj v životopisnej dráme Dračí život Bruca Lee, keď Bruce Lee (Jason Scott Lee) pozerá udivene so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) na televíziu a videl tam Davida Carradina namiesto seba, pretože koncept seriálu navrhol on sám a tvrdil, že Warner Bros. mu ho ukradli. (Piri)
  • V epizodě "Alethea" si zahrála tehdy jedenáctileté Jodie Foster. (Terva)

Související novinky

Bill je mrtvý

Bill je mrtvý

04.06.2009

Teď už, bohužel, doopravdy. Nevěsta Uma si jej může definitivně vyškrtnout ze seznamu. David Carradine byl dnes nalezen bez známek života ve svém hotelovém pokoji v thajském Bankoku. Byl oběšen a… (více)

Ameriku spasí jen Písmo Svaté

Ameriku spasí jen Písmo Svaté

24.05.2007

Už je to nějaká doba, co někdo pustil bratry Allena a Alberta Hughesovi k režírování. Ale vůbec se té odstávce nedivíme. Jejich adaptace geniálního Mooreova komiksu Z pekla z roku 2001 jim totiž moc… (více)

Reklama

Reklama