Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě Němcům docela povedlo. I když občas film klesne pod laťku inteligentního humoru, je to parodie, takže promíjím. Pár vtípků bylo opravdu povedených a film ctí nejen svůj originál, ale tu a tam si vkusně vypůjčí třeba i Leoneho. Na takového "Limonádového Joeho" nemá ani omylem, ale marně vzpomínám, kolik lepších westernových parodií (a v poslední době parodií vůbec) jsem viděl. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad natočiť paródiu na nezabudnuteľné Vinnetuovky, filmy môjho detstva, je veľkou príležitosťou na vtipnú a dobre pozerateľnú komédiu s veľkým K, no na mieste je otázka: Podarilo sa nemeckým tvorcom naplno využiť sľubný potenciál ? Podľa mňa určite nie. Problém je v tom, že MANITUOVA TOPÁNKA neponúka ani jednu vyslovene nezabudnuteľne vtipnú scénu a to je vzhľadom na to, koľko kultových scén ponúkajú Vinnetuovky veľká škoda. Na niekoľko zábavných scén samozrejme cestou naprieč prériami narazíme a zase na česť filmu musím povedať, že som sa počas tohto dobrodružstva aj celkom bavil, no nebolo to ani tak na príbehu a jednotlivých scénach, ako na vynikajúcom MICHAELOVI BULLY HERBIGOVI, ktorý je ako Abahachi a Winnetouch tým najvtipnejším na celom filme a i s odstupom času my pomyslenie na nich dokáže navodiť na tvári úsmev. Len keby bol každý aspekt filmu takto zábavný... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +úžasná a trefná parodie, hudba, atmosféra westernového prostředí a vinetuovek, Uši, Ranger, Abahači a spol., český dabing je slušnej -hudební a taneční vsuvky, napoprvé rodiče od filmu odešli po 10 vteřinách, tentokrát vydrželi jen 10 min/// I z toho posledního záporu je patrné, že bych film asi skalním fanouškům nedoporučil. Podle mě se však jedná o povedenou parodii na Vinetuovky a podobné filmy (Tenkrát na západě). Něco ze scének je trapnější (indiání), nadrhuhou stranu, podstatné množství je trefných a zároveň vtipných. A jak mám rád původní filmy, tak mi tento nevadil a pěkně mě pobavil, takže z něj mám dobré dojmy/// Celkem 72%/// ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nemci sú divný národ. nielenže majú chlpaté baby, sú dosť nesympatický, ale čo je asi najhoršie točia strašne nevtipné a otrasné komédie a myslia si že sú dobré (premieru budem mať sci-fi komédia od tvorcov manitua a podľa ukážok to bude opäť otrasné)!!! bully je možno v nemecku a vo svojej bullyparade král paródie a humoru, ale to nestačí k natočeniu poriadneho filmu a už vôbec nie paródie (i keď tady nejde o paródiu v pravom zmysle slova). vtipov je tu málo (a skoro všetky sú slabé, dá sa povedať také tele-teleovské), celý film sa pomaly vlečie a zachrániť ho nedokáže ani (jediná vtipná) postava hlavného gangstera. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Znáte to - nedělní oběd, nacpete si břich a vyvalíte se u televize, zmocníte se ovladače a projíždíte kanály s cílem zjistit, co solidního je v nabídce. 300 přepnutí za minutu, a dostanete se na jakýsi kanál, kde právě hlásají, že přijde na řadu tahle perlička. Jako rodině vyrůstající na Mayovkách nám tohle pochopitelně nemohlo uniknout. Hned po skončení jsme film začli shánět, jelikož jsme půlku neslyšeli přes řehot u stolu. Jasně, že to není uplně geniální a některé repliky byly trošku zbytečné, ale já jsem se výborně bavila. Ranč Pudřenka, růžovej brácha Vinetač s blinkající Žakelínou, záporák Santa Maria a poslední přání v podobě písničky z reklamy na Super děrovačku - mnohem povedenější než parodie na vesmírné skvosty od stejné partičky v čele s Herbigem. Tady se klucí fakt vyřádili :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama