Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The flesh is weak, Johnny. Only the soul is immortal. And yours belongs to ME..“ Harry Angel a jeho krvavý roller coaster valící se přímo do horoucích pekel. Strhující "voodoo“ thriller s excelujícím, prozatím neodulým Rourkem. Neberte práci od někoho s jménem Cyphre, obzvláště pokud rád baští vejce.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svůj nezaměnitelný, temně depresivní rukopis tentokrát propůjčil Alan Parker filmu, v němž se to hemží tajemnými náboženskými praktikami, podivnými úmrtími a v neposlední řadě „divnými“ lidmi. Bezobalově pojatá syrovost rituálních vražd, v nichž se umělou krví nešetřilo, rozhodně není samoúčelná, nýbrž je prostředkem k divákovu ucelení zajímavého děje, jenž nepostrádá napětí, chytlavost a v neposlední řadě „příjemné“ překvapení na konci. Výrazný herecký part Mickeyho Rourkea je bohužel „přehrán“ minimální, ale o to emociálně silnější postavou Roberta de Nira, jenž se svým plnovousem, společně s dlouhými nehty, vlasy v culíku a hůlkou v ruce, vypadá jako... Bezvýhradná spokojenost. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh vlekl jak tasemnice ze závodní jídelny, film jsem musela stopnout a jít se protáhnout jinak bych to nad svou klávesnicí zalomila. Začala jsem si malovat, jak tomu dám dvě, maximálně tři hvězdy a jak si tady pak psaním komentáře ulevím, že jsem se psychicky připravila na horor a oni mě uspali pohádkou na dobrou noc. Jenže pak ... pak jsem si začala říkat, že mi tady něco hapruje, že to do sebe až nějak nepřirozeně zapadá ... Zaujaly mě už Robertovy dlouhé a pěstěné nehty, uhlazený a tajemný zevnějšek, spousta nesrovnalostí kolem a dokola. U rozuzlení jsem čekala cokoliv! jen ne TO... Mickey svou roli zahrál fantasticky, chvíli jsem jen nevěřícně zírala a v duchu si říkala "notybláho, tak to je mazec !" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jazzem nabitá absolutní atmosféra Noir Yorku jako dokonalý úvod a rušivá voodoo záplava jako silně negativní protiklad. U mysteriózních thrillerů zkrátka čekám větší vyrovnanost a nestačí mi (jakkoli působivé a dokonale precizní) vygradované dopointování. Perfektně stylizovaná deprese tak se zbytečně přešpiněnou Louisianou těsně prohrává. 70% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který působí jako hodně mysteriózní thriller a až výborná závěrečná pointa tomu dodá hororový ráz a vlastně nám vysvětlí mnoho podstatných scén, které nebyly úplně jasné. Děj se nikam nežene a divák má čas přemýšlet nad jednotlivými obrazy. Mickey Rourke, kterého jsem předtím zahlédl jen v pár filmech, zahrál svou roli naprosto dokonale a jeho postavu si budu ještě asi dlouho pamatovat. Nechybí zde nic, co má takovýto film mít a zároveň je jiný než ostatní. Hodně tomu pomohla i atmosféra 50. let. Tohle opravdu stojí za trochu času, tak vřele do toho. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)
  • Natáčení začalo 31. března 1986 a skončilo 20. června 1986. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama