Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přísaha zapřísahá diváka planými sliby, aby u ní zůstal. Především slibem detektivního příběhu. Nic než klamání tělem a vnější kostrou, jež ve skutečnosti tají psychologickou sondu do duše stárnoucího muže, kterého urputná posedlost a přání dobrat se pravdy zavádí do mlhavého pohraničí mezi realitou a zbožným přáním. Což o to, není nijak vyloučené skloubit v jednom filmu obojí. Potíž je v tom, že jinak profesionální režie Seana Penna to spojení nepromazala, takže v něm čas od času nepěkně skřípe, čas od času si každé z kol jede po jiné trase a čas od času jsou obě zajedno v tom, že dál ani otáčku. Nicholson to s finesou bezstarostného jezdce nakopne a jede se dál až do další poruchy. Po dvou hodinách tohoto harcování se divák nemůže dočkat finále, načež dorazí k cílové pásce, která se válí v prachu a vypadá, že ji tam někdo vyhodil před deseti lety. Nemohla bych tvrdit, že je ten film nudný, nezajímavý nebo hloupý. Tvrdím, že mi přijde nevyvážený, navozující něco, co nepřijde, a dost zvláštně pojatý. Rozhodným plusem je jako vždy bravurní Nicholson, závěr, kterému přes všechny výhrady musím přiznat jistou dávku nepříjemné realističnosti, a režisérovo rozhodnutí nejít vyšlapanou cestou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sean Penn fakt točit ty detektivky umí (Přísaha a Tajemná řeka). The Pledge rozhodně nedokáže strhnout nějakým závratným tempem, ale to vůbec nevadí. Tady se sází na důkladnou psychologickou rozborku jednoho detektiva v důchodu, jenž si jako jediný stojí za tím, že vrah malé holčičky dopaden ještě nebyl. Jack Nicholson mi vytřel zrak, tak grandiózní civilní výkon jsem fakt nečekal, herec par excellence. Potěšila kamera, ty záběry na přírodu jednoduše krása, dále i důraz na detail v jednotlivých scénách. Zimmer a Badelt zde stvořili jeden z nejlepších soundtracků, co jsem doposud slyšel (nechápu, jak to, že mi něco takového doposud uniklo). Jako divák jsem byl na trní, neboť mě zajímalo, jak tuto zápletku chtějí autoři dovést do zdárného konce. Závěrečných pár minut mě přesvědčilo, že tady se musím uchýlit k silným čtyřem hvězdám, neboť takový mix šťastného a zároveň tragického konce, to se často nevídá. Doporučuji. 8/10 ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je výborný režisér, ale "Přísaha" jde trošku pod jeho standart. Možná se autoři příliš snažili odlišit od švýcarského snímku, podle kterého svůj film natočili, ale "Stalo se za bílého dne" mělo proti remaku několik předností: uvěřitelné chování postav, vhled do psychologie a jednání pachatele a především konec, který divákovi nabízí nejen určitou katarzi, ale celý příběh logicky uzavírá. Největším přínosem "Přísahy" tak zůstává tradičně skvělý výkon Jacka Nicholsona. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi thriller, kterému něco málo chybí. O co konkrétně jde, ale neumím slovy zachytit. Možná něco mezi konzistentnějším scénářem, tempem a atmosférou. Spousta kvalitních herců v nevýrazných charakterech s málem prostoru, Jack by na takový film sice s přehledem stačil sám, ale i jeho potenciál mi přijde však docela nevyužit. Obzvlášť v této roli do které se podle mě skutečně hodí. Vyústění filmu ale příjemně překvapilo, zejména necháte-li jej chvíli uležet, a přehouplo film z průměru. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Film, který mě oslovil a hodně dlouho mě trčel v lebce. Absolutně neamerickej film, kde sice zlo je zažehnáno, ale nikdo o tom neví!!!!! Herecky absolutně dokonalý Jack Nicholson. Film, který mluví o tom, že může dojít k omylu, o nezkutečné víře, o opravdové lásce, která přeroste v nenávist (bohužel tyhle dvě paní si mají velmi blízko), o obrovském utrpení a hlavně o přísaze policisty odcházejícího do důchodu, který je přesvědčen o nevinosti prvního zadrženého, který se namanul a tuší, že vraždil prostě někdo jinej. Hodně drsnej film. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)
  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama