Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Frasier je Frasier. Je to sitcom, ktorý priniesol niečo nové, niečo čo ešte nikto predtým nevidel. Priniesol inteligentný humor, so skvelými fórami, so skvelými charaktermi a so skvelým hlavným hrdinom, pre ktorého pracoval celý štáb. Bolo vidieť, že seriál bol natáčaný vo veľmi zohratom prostredí a, že všetci tvorcovia boli absolútni profesionáli. Prvá a druhá séria boli najlepšie - asi ako u všetkých komediálnych seriáloch :). Percentuálne asi 75% čo vynáša ****. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější na seriálu je určitě charakteristická atmosféra s povedenými vtipy. Od 6. do 9. série je půlka slabá a půlka vydařená. Seriál vrcholí kolem 3. a 4. řady, a pak je tam 10. a 11. řada (závěr seriálu zvládly dokonale). Vybrat nejoblíbenější postavu je navýsost těžké, když ke všem hlavním postavám mám nějaký silný, kladný vztah. Postupně vám totiž přirostu k srdci všechny a to je důvod, proč mám tento seriál před Buffy u nejoblíbenějších seriálů (, u které se mi nelíbil vlkodlak Oz). PS: kdybych si měl zvolit 1 nejlepší dil, byl by to 4X06. ()

Reklama

augustine 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nevidela Cheers, ale keď na Markíze začali vysielať Frasiera tak som vedela, že to bude láska. Nedávno som si znova pozrela tento seriál a zistila som, že veľa scén mi utkvelo v pamäti, a tiež mi utkvelo aj to ako sme to cez prázdniny v noci pozerali so sestrou a strašne sa smiali nad dialógmi a komickými situáciami, ktorých je tam nespočetne. Našou najobľúbenejšiou postavou však bol pes Eddie. (mojej sestre to vydržalo až doteraz) U mňa sa to zmenilo a strašne sympatizujem s Nilesom, ktorého hral David Hyde Pierce. Presne viem aké je to byť v koži toho mladšieho súrodenca. Tento seriál je druhý po MASH-i, na ktorý sa dokážem pozerať znova a znova. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na první tři díly, protože mám takovou teorii, že první tři díly odhalí celkový potenciál seriálu. Seriál mě nezaujal vůbec ničím. Všechno je v něm špatně a všechno bych udělal jinak. Nezasmál jsem se ani jednou. Veškeré postavy mi příjdou krajně nesympatické a naprosto obyčejné. Zkrátka zde chybí totální magor, který by děj dovedl nějak oživit. Úplně nejvíc mi vadí ústřední postava poloplešárda. Dále mně hrozně lezl na nervy umělý smích, který zní v naprosto nevhodné okamžiky. Moc se omlouvám, že mi nepříjde vtipné, když třeba někdo řekne ,,ahoj". Rozhodně nelze očekávat, že by mělo dojít k nějakému zlepšení, tudíž se sledováním končím a zanechávám zde jeden upřímný odpádek. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Já se náramně bavil a to ať už se jednalo o díl věnující se převážně Frasierovi nebo epizodu spíše cílenou na jinou z postav (bratr Niles, otec Martin, terapeutka Daphne, "sporťák" Buldok a mnoho dalších). Ač zatím patřím k mladé generaci a seriál se tváří, že ho docení spíš generace středního věku, tak já si ten inteligentní humor užíval. Navíc mi přijde, že je zde výrazně menší rozkolísanost úrovně jednotlivých dílů oproti jiným seriálům (aktuálně mě třeba napadá Ally McBealová). Váhám mezi 80ti a 90ti procenty, ale když nad tím tak přemýšlím, tak nevidím důvod, proč nedat to vyšší. 90 % Oblíbená část- Frasierův příběh do rozhlasu za účasti ostatních postav, jež postupně "zabíjí" balónkama ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Postavu Martina Granea (John Mahoney) scenáristi napísali podľa reálnej postavy producentovho otca, ktorý strávil 34 rokov na policajnom oddelení v San Franciscu. (kacer4)
  • Postava Lorny Linley (Jean Smart), Frasierovy (Kelsey Grammer) lásky ze školy, byla přejmenována na Lanu Gardner, protože se tvůrcům ozvala žena stejného jména. (Jarsey)
  • Frasierova kolegyňa (Kelsey Grammer) a toho času milenka Julia (Felicity Huffman) nepriamo naznačila, že Frasier v rádiu KACL zarába 200 amerických dolárov na hodinu. Jeho show trvá 3 hodiny každý pracovný deň, čo dáva predpoklad, že Frasierov zárobok sa pohybuje medzi 12-13 000 dolármi mesačne. (AxelWers)

Reklama

Reklama