Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý, pomalejší western se skvělou atmosférou a parádními herci. Režisér Thomas Bezucha velmi správně uchopil film. Nikam nespěchá, spoléhá na pečlivě vybudovanou atmosféru, výborně napsané postavy a taky jistou nevyhnutelnost, co musí přijít. Bezucha nám dá prostor, abychom poznali postavy, pochopili co je pohání a taky, proč jsou takový, jaký jsou. A to neplatí jen o hlavní dvou postavách, ale i o vedlejších. Díky, tomu to nepůsobí, tak černobíle, jak by se na první pohled mohlo zdát. A Bezucha tento kontrast výborně využije ve dvou scénách (večeře a pak v hotelovém pokoji). V obou případech jde o perfektně natočené a vygradované scény, kde by se napětí dalo krájet. Samozřejmě dost tomu pomáhá velmi kvalitní obsazení, které táhne celý film nahoru. Diane Lane je zde skvělá a svou postavu zahrál perfektně. Kevin Costner tento typ postav umí a zde předvádí kvalitní výkon. Lesley Manville vstoupí na scénu a ukradne si jí pro sebe. Její výkon je skvělý a mrazí z něho v zádech. Film má pomalejší tempo, ale dokáže to krásně využít ve svůj prospěch, zvláště ke konci. Nechte ho jít je silné drama, které se opravdu povedlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Léta minulá. Montana. Jeden z nejméně zalidněných států USA, který ještě moc dobře pamatuje spory s indiány, které souvisely především ohledně vlastnictví půdy. On býval zatraceně dobrým šerifem a moc toho nenamluví, ona to zatraceně uměla s koňmi a starala se o své muže. Kromě manžela a syna jí největší radost dělá malý vnouček. Jenže poklidný rodinný život naruší tragická smrt syna. A zdá se, že se budou muset vzdát i vnuka, protože jejich znovu provdaná snacha bez rozloučení mizí s novým mužem pryč. A ten je navíc krapet víc agresivní. Vydávají se za nimi, ač bývalý šerif tuší, že zarputilostí manželky si hned od začátku zadělávají na problémy. Vše graduje velmi pozvolna. A tak nějak od začátku mě napadalo jméno legendárního Clinta Eastwooda, kterému by dle mého látka sedla. Nemyslím tím ale, že by Thomas Bezucha nějak zásadně chyboval. Naopak se mu daří udržovat milou chemii mezi manželským párem, dokonale využívá jejich charismatu a buduje velmi povedenou atmosféru. A nahání hrůzu děsivou Lesley Manville. Sice nevíme, proč je klan Weboyů na mnoho mil tak obávaný, nicméně závěrečné zúčtování má slušný drive. Solidně pomáhá i melancholický soundtrack Michaela Giacchina. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Nejemotivnější scéna byla, když Kevin Costner posunul židli. Kdyby z něj v té chvíli vylezl Mr. Nobody, tak je ten film dneska klasika. Namísto toho je první půlka filmu nuda k uzoufání = prolog, který měl trvat třicet vteřin, druhá půlka brutální béčko, hraničící se sebeparodií nějakého laciného amerického seriálu, který se pokouší o strašidelné historky v jedenáct večer na Nově v devadesátých letech. O ničem. Ani hezký to v ničem není. Koncept, že to má být pomalé, tomu ani za mák nepomohl, spíše to vede k úvaze, proč to netrvalo celé půl minuty, protože asi tolik toho v tom filmu je. Synopse jsou bohatší na významy, kterých se filmu nedostává. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Westernová atmosféra 60.let, odsloužilý šerif Kevin Costner a pořád k světu vypadající a hrající Diane Lane se vydávají po stopách svého vnuka, který je v rukou násilnického muže a podivné rodiny. Film plyne velmi pomalým tempem, ale daří se mu pěkně budovat atmosféru, minimálně od rodinné večeře, což poslední dobou bývá ve filmech zásadní střetnutí, které graduje scénou v pokoji a vrcholí atmosférickým finále, kde dojde i na trochu akce. Silný příběh s působivými hereckými výkony, stísňující se atmosférou a umocněný emocemi. Not for everyone but i enjoyed it. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý ten príbeh je popísaný vlastne v obsahu a už potom ostáva len sadnúť a to utrpenie si „vychutnať“. Kevin Kostner ale opäť ukazuje emóciu len veľmi slabučko. Potom na vás čaká dlhá dráma, veľa dialógov, pomalý dej. Mení sa to zhruba po 75 minútach, kedy prichádza, a veľmi prekvapujúco, thrillerová fáza. Trvá však všeho všudy dve minútky a sme späť pri tom istom. Potom už smerujeme ku koncu a tam ešte trochu thrilleru a finiš. Nič mi ten film nedal. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama