Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prostě britská klasika. Mr. Bean je postava, která mě vždycky zaručeně rozesměje. Spousta nezapomenutelných epizod, třeba v kině nebo na bazéně - prostě je toho moc. Ale pořád se na to dá koukat, i když to člověk praktický zná nazpaměť. Tato postava bavila generaci mých rodičů, tu mou a věřím, že bude bavit i další generaci a to samo o sobě hovoří za vše...9/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Mr. Bean" je nesmrtelná klasika, která dokáže rozesmát každého v jakékoli situaci. Pro tohoto anglického nemluvu, jehož jediným skutečným přítelem je plyšový medvídek, není žádný den všední. Kdo by to byl řekl, že je ten skokanský můstek na plovárně tak vysoko? Kdo by si vůbec pomyslel, že bude ten horor tak hororový? Koho by napadlo dát vám pokoj bez koupelny? Jak může někdo dostat míček do jamky na první pokus? Proč se vaší přítelkyni nelíbí ten krásný obrázek milenců? Taky nechápete, proč vám ta modrá tříkolka furt leze do cesty? Kdo by si pomyslel, že zprovoznit novou televizi bude tak těžké? Proč by měla být zubařina něco těžkého? Jak to, že vám dali u testu úplně jiné otázky než měli? Co uděláte, když zjistíte, že nemáte návštěvě co nabídnout? Jak je možné, že ta vosa nejde zabít?! (...) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak dnes už se těm vtípkům neměju jako kdysi, ale stále má Mr.Bean takové zvláštní kouzlo. Mr. Bean je vybudován na takovém tom nejangličtějším anglickém humoru, který já osobně docela můžu. Co víc k tomu psát. Asi každý Mr. Beana někdy viděl v akci, takže alespoň mlhavě tuší o čem mluvím. Ale Rowan Atkinson je v civilu naprosto normální, dokonce bych řekl, že nadprůměrně inteligentní, což jeho umění ještě umocňuje. Jeho grimasy jsou prostě úžasné... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • V této epizodě se poprvé objeví Beanův medvídek Teddy. (SONY_)
  • Z epizody byla vystřižena scéna, jak Mr. Bean (Rowan Atkinson) získal své nové křeslo. (OJan)

Reklama

Reklama