Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To je ale patlanina. 1)  Z pohádkového telenoveloidního rozpláclého kýče made by Troška si odnáším nejedno poučení. Tak například, že spolupráce s vodníkem se vyplácí._____ Zaujal mě životní styl prince Vítka z Heřmánkového království - lov, koupání v jezeře a rybaření._____ S hereckými manýry ze Slunečné si vystačíte i v pohádce - viz 33letá Lucie Polišenská (Boubelína) či 24letý Marek Lambora (hrabě Jaromír)._____ Získat pozornost mladé zlé čarodějnice lze velmi snadno - stačí nabídnout věneček z lučního kvítí._____  2)  Jako obvykle v Troškových filmech i zde jsou výborně vybrané lokace._____ 3)  Svěže zapůsobil 21letý přitažlivý Antonín Mašek (kupecký tovaryš Šimon) v malinkém štěku. ()

Cucina_Rc 

všechny recenze uživatele

Bezduché, diváka absolutně nenadchne, herecké obsazení nezdařilé, nudné. Slovník postav volen rovněž nevhodně, pohádka je přeci určena převážně dětem. Děj pohádky je nezdařilou kopií proslavené ruské pohádky o Finistovi po česku, který nedává smysl. Nemám potřebu tuhle slátaninu vidět podruhé. Natočením této „pohádky“ v mých očích pan režisér Troška hluboce klesl. Dávám jednu * za exteriér zámku Veltrusy. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Takové horší dvě hvězdičky. Bohužel asi nejhorší pohádka Zdeňka Trošky. Peněz bylo asi sakra málo. Nedotažený scénář, se kterým si asi moc nevěděl rady ani Lukáš Pavlásek. Tentokrát to neukočíroval ani David Ployhar a nezachránil ani střihač Lipský. Krkoškovy melodie jsou chytlavé a fajn, ale své sehrálo umělé softwarové. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji nějaké školní cvičení. Filmové efekty, především ohně, to byl propadák sám za sebe. Jestli někdo říká, že ve filmech pana Trošky se přehrává, tak nevím, co řekne tady. Bohužel. Tentokrát to nevyšlo. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Na Troskovych filmech me bavilo vzdy to, ze at to bylo dejove jakkoliv slabe, tak vizualne to byla pastva pro oci s uzasnymy kostymy. No a touhle pohadkou ukazal, ze uz nezvladne ani toto. Pac kostymy byly opavdu slabe (a to se radeji nezminuji o parukach- to i nejlevnejsi z ciny vypadaji daleko lepe) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 21. května do konce června 2019 ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorov. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama