Reklama

Reklama

Slunečná

(seriál)
  • Slovensko Slnečná
Komedie / Romantický / Rodinný
Česko, (2020–2022), 166 h 49 min (Minutáž: 55–69 min)

Hrají:

Eva Salvatore Burešová, Marek Lambora, Lukáš Langmajer, Barbora Jánová, Filip Tomsa, Eva Holubová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Filip Blažek, Lucie Benešová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Statek na Slunečné je místo, kde rodina Popelkových dělá ten nejlepší kozí sýr a provozuje rodinný penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj rodinného dědictví. Navíc, louky okolo statku jsou ideální pro fotovoltaickou elektrárnu a to je další důvod navíc, statek prodat. Zatímco hodná Týna chce statek zachovat, vypočítavá Sylva by raději shrábla peníze a vrátila se zpátky do Prahy. Do toho všeho se na scéně objeví mladý investor Janek, kterému jde na prvním místě jen o peníze, ale statek mu změní život. Nejdřív kvůli sázce o Týnu si vymění roli se svým řidičem Vildou a hraje si na chuďase, kterým se ale brzy kvůli zradě, svého bratrance a společníka ve firmě Romana, stane. Janek se tak dostane do situace, kdy musí začít od nuly a podaří se mu přesvědčit Týnu, že ve dvou se to lépe táhne. S Týnou tak bojují o statek nejen kvůli sobě a odkazu otce, ale také kvůli jeho obyvatelům a zaměstnancům. Martin Popelka totiž statek poskytoval jako útočiště a zázemí pro ztroskotance a tím jim dal novou životní šanci. U starostů se odhaluje velké rodinné tajemství a Lídiny velké plány narušuje rozchod syna Štěpána s Týnou a přistěhování nesnesitelného tchána. Statek stojí ve vesnici Slunečná a název vesnice vyplývá z toho, že nad oblastí dochází k meteorologické anomálii, kdy statisticky méně prší a více svítí slunce. Na pastvinách, které většinu roku prohřívá slunce, rostou keře, květiny a bylinky, které spásají kozy a krávy a ty pak dojí mléko s jedinečnou chutí. Na statku se vyrábí sýry, které mají delikátní chuť, a proto jsou oblíbené i za hranicí kraje. Do toho na statku stojí studna se „zázračnou“ vodou. Pomocí vody hospodyně Alžběta pomáhá ženám otěhotnět. Všichni v okolí si myslí, že to jsou jen Alžbětiny čáry, vše se změní v okamžiku, kdy se udělají rozbory. Ukáže se, že voda má opravdu složení, které může léčit poruchy plodnosti a je jasné, že se objeví chytráci, kteří by vodu chtěli zpeněžit. Do malého penzionu, který je součástí statku jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuldingové party. Všechny tyto příběhy seriál Slunečná sleduje. (TV Prima)

(více)

Recenze (75)

vrbicek 

všechny recenze uživatele

Dokonalý český sitcom! Po pár dílech celý seriál sleduji více méně jen ze setrvačnosti. Stále se však nestačím smát nad dementností a nevyspělostí jednotlivých postav, nad jejich nesmyslným rozhodováním a nad neschopností řešit životní situace tak, jak by je řešil člověk bez mozkové obrny. Za mě top! ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slunečná je prostě jen Ulice ze statku, co má zatím o pár dílů méně. Z hlediska nějakého artu je to věc zavrženíhodná, bohužel plná schopných herců, které jsem v tom opravdu viděl nerad. To ale neznamená, že si to nenajde dost diváků na to aby team scénáristek a scénáristů děj neustále lepil, nastavoval a šrouboval aby alespoň částečně držel pohromadě. Ale na stranu druhou oceňuji následující: není to další seriál ze špitálu, není to další Kriminálka Slunečná, babičky a některé maminy ba dokonce i leckteré drahé polovičky zase mají tu svoji pravidelnou dávku romantiky. Ti ze šťastnějších, kteří nebyli u toho nuceni slzet s nimi či s napětím zatínat palce zda Janek nakonec Týnu k tomu sexu ukecá pak díky seroši záskali pravidelné okénko volna pro sebe a to se přeci také počítá. Za sebe ale dávám - ODPAD. ()

Reklama

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě novodobé trapné české produkce je tenhle seriál sympatickou změnou. Je to česká oddechová romantická komedie, a tak to člověk musí brát. V rámci svého žánru je to aktuálně to nejkoukatelnější, co se na obrazovkách dá najít. Dokonce mě to zaujalo na tolik, že se každý týden těším na nové díly. Neberte to tak vážně a uleví se vám :-) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

1* a asi ani nebudu schopen si ji obhájit. Jak jsem před x lety psal u Ulice, bral bych to jako šanci pro mladé herce, kde si zkusí, jak se tak nějak dá točit seriál a po jedné sérii pryč a opravdu hrát. Upřímně nevím, jestli to tým pana Decastela myslí vážně, nebo si z diváků jen ve velkém střílí. Protože tohle je strašné. Herecké výkony až na pár výjimek (paní Holubová, pan Kramár, L. Langmajer, pan Šťastný) naprosto žalostné. O to žalostnější je naprosto primitivní, černobílý a prvoplánový scénář. Někdo tu psal, že je to milé, takové ze života. Ne kurva, tohle nemá s životem nic společného. A nedokážu pochopit, jak to může mít takovou základnu diváků. M. Lambora je ještě snesitelný, ale když kdekoliv, což je teď úplně všude, vidím slečnu Burešovou, není mi dobře... krásně zpívá, tečka. Bohužel, tyto jinak sympatické obličeje (paní Batulková, F. Blažek, ...) dostávají neskutečně nakopáno doslova dementním scénářem. ()

Firebug odpad!

všechny recenze uživatele

Dramatické seriály s kontinuálním vyprávěním jedné dějové linky zažívají v dnešních dnech renesanci. Je na pováženou, že tam, kde zahraniční tvorba je schopna nabídnout mnohdy zábavnější/originálnější podívanou, než mnohé filmové blockbustery, tam tvůrci Slunečné zamrzly někdy v devadesátkách, kdy frčel Život na zámku. Kvalitativně se to hodně blíží Ulici s nepatrným plusem v podobě o něco málo lepších hereckých výkonů a příslibem, že to snad někdy v budoucnu definitivně skončí. Ale porovnávat Ulici a tohle veledílo pro celou rodinu je jako porovnávat průjem se sračkou... ()

Galerie (1 094)

Zajímavosti (59)

  • Požádat Týnu (Eva Salvatore Burešová) o ruku celým jejím jménem prý byl nápad přímo Marka Lambory, představitele Janka, podle kterého by Janek určitě Týnu o ruku požádal celým jejím jménem. Marek by to sám prý také tak udělal. Proto tedy představitelé těchto postav museli volat hlavnímu scenáristovi Renému Decastelo s dotazem, jak se Týna jmenuje druhým jménem, po kom je křtěná. (Krocka)
  • Ondřej Pavelka musel být z natáčení odvezen do nemocnice poté, co ho do jazyku bodla včela a on navíc dostal alergickou reakci. Naštěstí nešlo o nic vážného a Ondřej mohl hned druhý den natáčet. (Duoscop)
  • Ohnivé natáčení probíhalo za přísných bezpečnostních podmínek. Na place nechyběli hasiči z Brandýsa nad Labem a filmoví pyrotechnici, kteří měli vše na starost. Celé natáčení, včetně příprav, až po závěrečnou klapku, trvalo kolem deseti hodin. (ClaireWhite)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama