Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kriminálka z vojenského prostředí. Efektní akci nahrazuje postupné a překvapivé rozkrývání spáchaného zločinu, Travolta skvěle podává svého tvrdého frajera, spousta lahůdkových slovních minipřestřelek a všemu dodávají na síle dvě kratičké a přesto nezapomenutelné scény, které sevřou srdce i žaludek a do očí vženou slzy.. ("Nestalo se to." a "Táto, neodcházej") a zejména ta první hlavně díky skvělé Leslie Stefansonové. V jediném detailním záběru doslova vidíte jak se láska a důvěra k otci mění v šokující pochopení zrady a prázdnotu rovnající se smrti... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

Reklama

Petr59 

všechny recenze uživatele

Tento film není jednoduché hodnotit. Má výrazná pozitiva i negativa, i když v konečném výsledky pozitiva o něco málo převažují. Začnu tím, co se mi nelíbilo, nebo mi moc nesedlo. Já filmy s Travoltou moc neznám, ale vím, že jde o slavné jméno. Nevím, jak hraje v jiných filmech, nicméně tady mě neoslnil. Výkony většiny ostatních herců byly o dost lepší. Proč? Travolta nemá a ani se nesnaží mít žádné charisma, nepůsobí jako inteligentní vyšetřovatel. Namísto toho působí jak z nějaké komedie, je nechutně arogantní, jeho způsob mluvení zavání kromě arogance i hloupou drzostí a hraním si na někoho - kdo si může všechno dovolit. Žádný respekt, žádná skromnost, žádný takt, žádné vychování, jen drsné a drzé řeči arogantního vojáka. V jiném filmu by se to snad i hodilo, koneckonců toho arogantního drzouna zahrál skvěle. Ale tady to patří k silným negativům. Do této role bych obsadil někoho, kdo umí zahrát charismatického a asertivního vyšetřovatele. Takže Travolta to nezvládl.... Dále to vyšetřování bylo samotné zvláštní, nepřirozené, divné. Chvílemi to působilo zmateně... No a teď pozitiva. I když Travolta to absolutně nevychytal, tak výkony většiny ostatních herců mě naopak celkem oslnily. M.Stowe mi sedla nejen svým vzhledem, ale také svým výkonem. Charismatický byl i James Cromwell a jiní. Herecké výkony tedy nadprůměrné a většinou i sympatické. Prostředí nic moc, ale každopádně bylo originální. Příběh byl velmi dobrý, promyšlený. Díky nečekaným zvratům, mlžením o pravdě průběhu vraždy a dobré atmosféře, se podařilo tvůrcům mě napínat, až do úplného konce. Je to nepředvídatelné, překvapující, nutí vás to přemýšlet a sledovat děj, nenudí, tajemné a napínavé. Takže z toho pohledu mírně nadprůměrný thriller. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poklidnou noc na jedné poklidné americké námořní základně přeruší hrůzný nález. Uprostřed základny je nalezena žena! Nahá žena! Na tom by ještě nebylo až tak nic divného, kdyby ta žena nebyla mrtvá. Znásilněná. A ještě navíc tou ženou byla dcera generála Campbella. Vyšetřovatelé Paul Brenner (John Travolta) a Sara Sunhillová (Madeleine Stowe) se vydávají na nezvyklé vyšetřování. Na jedné straně všichni tlačí, aby byl pachatel hrůzného činu odhalen, na druhé straně vše (díky otci oběti) podléhá přísnému režimu utajení... Simon West si po výborném akčním Con Airu střihl jednu námořní detektivku (ve stylu seriálu JAG), nicméně nepřináší oproti zmíněnému seriálu nic navíc. Zápletka je sice docela zajímavá, ale postupem času se stává stereotypní, a díky nepříliš výrazným hercům (jak John Travolta tak i Madeleine Stowe mohou být nahrazeni s kýmkoliv jiným bez nějaké ztráty pro film) i trochu nudí. Sice divák čeká, jak to všechno dopadne - ale po závěrečných titulcích film zcela vyšumí.. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller z vojenského prostředí a výborný John Travolta. Dalo by se říct, že celý film stojí a padá na něm. Děj je napínavý a nepředvídatelný, a až ke konci filmu nám dojde, jak to vlastně bylo. Zjistíme, že skutečným vrahem není ten, kdo generálovu dceru zavraždil, ale někdo jiný, kdo ji zavraždil už mnohem dříve (tím také dostáváme odpověď na otázku: Víte co je horší, než znásilnění?). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)

Reklama

Reklama