Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce zasadenie filmu na východ, nakoľko tá Slovensko- východniarska mluva je na nezaplatenie. Čo sa samotného filmu týka, tak atmosféru trafil, postavy bavili a aj keď som na začiatku nebol nadšený, postupom času sa mi film začal páčiť. Miestami dosť drsné, začo tiež chválim. Zabijak je tá dĺžka, kvôli nej sú tu aj dosť nudné pasáže a podľa mňa by tomu dve hodinky úplne stačili. Finále mohlo byť viac napínavejšie. Po akčnej stránke prakticky nič. Jakab a jeho východniar nemali najmenšiu chybu. Popravde sú to asi čisté 3* ale z nejakého dôvodu sa mi to páčilo na 4*. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V kinu fail na Netflixuu hit. A předzvěst toho, jak kino trh dopadne i u nás a sousedů. Má co máme chodit když ne takové pecky?  Strašně mi to sedlo a první půlka měla zaděláno na nějakou devítku z deseti klidně. Fakt mi to připomnělo francouzské Prohnilé v cool slovenském devadesátkovém prostředí. A ústřední dvojka Bárta a Juraj Loj jsou fantastičtí hlavně Loj tam oproti Štáfkovi působí jako zjevení, ale Štáfka tam přehrává i Rytmus. Už by mu mohlo dojít že na akční role nemá. A já mám pocit že k ženské kráse a úrovni hereček nás Slováci drtí i v kvalitě herců pod 50.   Strašně super a zábavná věc, škoda že tomu v druhé půli trochu spadne řetěz. Ale i tak top překvápko. 8/10 ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Mozaika zločinu devadesátých roků byla určitě velmi barevná a zahrnovala mnohá propojení mezi podnikateli, úředníky, policisty, gangestry, politiky a soudci v celém středoevropském prostoru, což má do jisté míry své dopady i na dnešní stav věcí. Předložená výpověď je pak realistickou ukázkou, jejmž základem jsou zejména výstižné zobrazení místních poměrů, nečernobílé charaktery postav a atmosféra bezvýchodnosti, které společně ještě zvyšují uvěřitelnost celého dění, které působí vlastně spíše jako taková předehra k něčemu, co by mohlo být ještě zajímavější. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Slováci mě nepřestávají překvapovat. Po loňském vydařeném Invalidovi opět bodují. Tohle má poněkud pochmurnější atmosféru. O to děsivější je, že film vychází ze skutečných událostí Slovenska v 90kách. Byla to asi docela divočina. Sledujeme tu příběh policajta Mikyho, který má sice trochu netradiční metody, ale snaží se bojovat za správnou věc. Po smrti svého kolegy na místní mafii ještě přitvrdí. Kdo nakonec vyhraje tento nerovný boj? Je to místy vážně šílené... "Sejdeme se u Patkana." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama