Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Spock 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu bomba, nenechte se odradit nízkým hodnocením! Nedosahuje sice kvalit Barbara Conana, ale i přesto jde o velmi zdařilé fantasy. Některé scény ve filmu jsou sice k pousmání, ale atmosféra je celkově nadprůměrná. Nevím jak ostatní, ale já si zamiloval ty dvě fretky, byly roztomilé. Zajímavý byl i nápad s těmi humanoidními tvory, co Pánovi šelem pomáhali v závěrečné bitvě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vezměte si Jestřábí ženu, uberte napětí, cit pro historii, hezkou krajinu a dobré herce, přidejte parádní záběry lasiček, pumy a dravce, trochu násilí abychom tuhle pohádku oddělili od dětí, naštěstí i trochu solidní erotiky, špatné herecké výkony a přeplácanost veškerého děje, a dostanete západoněmeckou blbost s americkým kapitálem. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou byly tak špatné, že musely vsázet na nahotu, aby je aspoň někdo dokoukal do konce. Slátanec, bohužel nikterak efektní, dokonce i choreografie je ubohá a souboje amatérské. Jediný klad je hudba od skladatele jménem Lee Holdridge! Řekl bych, že je to film spíš pro děti i přes ty směšné krutosti. Víc roztomilých zvířátek se objevuje už jen v novodobých animácích pro věkovovu kategorii, která si denně formuje pozadí na těch nepohodlných dřevěných židlích v základních školách...a scénáristu pověsit do průvanu za k***, no jen považte, ve filmu jsou Hunové oblečení jako kompars z Disneylandu a Attlia vypadá jako Batman, kterýmu povadly uši dolů...tyhle filmy dělají ze žánru fantasy žánr s nižším společenským statutem. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby Dar neuměl po zvířecím, tak je to prostě jen další fantasy hrdina s hrudníkem jako zvon, který se veze na vlně vyvolané Conanem. Základním problémem Pána šelem je jeho celková lacinost. Skoro nulová výprava a nic moc kulisy by se ještě daly odpustit, ale trochu mě Coscarelli zklamal v tom, že se vůbec nesnažil nabídnout nám nějaké zajímavé souboje, nebo v nich nějak zaexperimentovat. Sice mu občas nechybí odvaha, aby ukázal nějaký ten drsnější záběr či nahou herečku, ale to je asi tak všechno a celý snímek je tak hrozně chudokrevný. Trochu šťávy filmu dodává až závěrečná bitka, která je docela fajn. Herci odvádějí béčkový standart a pochválit musím hudbu. Tak a teď si musím něco zařídit: ,,Mamíííí kup mi fretku." P.S. Kromě fretek, orlů atd. jsou ve filmu vidět i nějaké ty kozičky. :-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktorú som v detstve neuveriteľne žral. Vlastne som vďaka tomuto filmu začal tento žáner milovať (bolo to totiž moje prvé stretnutie s "mečmi a mágiou"). Dnes už samozrejme vnímam všetku tú béčkovosť, ale stále je to sympatický film vďaka tým Darovým zvieracím pomocníkom, neriedenej brutalite a lietajúcim obludám s ich "tráviacim objatím". Okrem toho, stačí si pozrieť voľaktoré pokračovanie alebo televízny seriál a človek získa dojem, že toto je oscarový film ;-). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Producenti během natáčení vyměnili cvičitele zvířat za jiné. (mi-ib)
  • Přestože se filmu v kinech moc nedařilo, stal se jedním z neúspěšnějších v historii kabelové televize. (mi-ib)
  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama