Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 350)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10) ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Epické sklamanie. Prvá Tristovka využívala šťavnatú nekompromisnosť akčných scén, Millerovský comicsovský podpis vo forme lahodných farebných kontrastov. To všetko sa dvojka snaží napodobiť a pomerne slušne sa jej to darí. Jednotka však mala ešte niečo navyše, a to je komplexnosť scenára, ktorý nebol deravý a prvoplánový ako Andersonove 'Pompeii', ale hlavne mala Butlera. Ten je v tomto formáte zdá sa nenahraditeľný, nehovoriac o homošskom náprotivku Xerxesa, takže ako epic fail hodnotím hlavne casting. Inak ale celkom fajn, akcia chutne krvavá, prehľadná a veľkolepá, tých pár bojových sekvencií (a dokonca ani šťavnatá Eva Green) však nedokázali prekryť mizerný celkový dojem. 60%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní, dějově pokulhávající, ale ta pastva pro oči přebíjí skoro všechny nedostatky. Eva Green akčně překvapila! Kromě ní mě zaujal "Sparťan" David Wenham, jehož jsem sice už v několika filmech zahlédl, ale až tady mě praštilo do očí, jak je podobný Nikolaji Coster-Waldauovi (v první chvíli jsem myslel, že si i v 300 zahráli oba sourozenci Lannisterové z Hry o trůny). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama