Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Mortal Kombat I (1995) je pojem...ale tohle?:)) Naprosto odlišný Mortal Kombat, než jsme zvyklí od filmu z roku 1995, ale to je právě dobře, že to někdo zkusí natočit jinak. Sice mytologie je občas změněna, ale to mi osobně nevadí a zůstávám ještě u 4 hvězd. Dobrý webseriál a uvidíme, jestli se podaří sehnat peníze na film. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Oproti Rebirth, to svým rozkouskováním a věnováním se představování jednotlivých postav, zvýšilo ještě více můj zájem. Tanchaoroen to má očividně dobře promyšlené. Vznik Kanova oka a Jaxových ruk, skomírající akční postava Johnny Cage, Scorpion, Sub-Zero, aj. Epizodka s Raidenem nejlepší, když získává svůj slaměný klobouček. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Po MK: Rebirth bych Kevinovi Tancharoenovi nejraději dal peníze na celovečerní turnaj sám, po MK: Legacy už jsem opatrnější. Některé epizody sice berou dech (úvodní dvojdíl nebo Raidenova neblahá zkušenost), ale občas je to jenom o několika předvídatelných klišé a prkenně odříkaných dialozích. Navíc dost kolísá i atmosféra jiných světů, což hodně narušuje původně budovanou atmosféru realističnosti (alespoň do té míry, do jaké může Mortal Kombat realistický být). 2. série - 30% - Ignorace či přeobsazení postav z první sezóny dělají z předchozích epizod slepou uličku, ale ve srovnání s tímhle bych ji raději klidně viděl znova. Minule sice tempo haprovalo a leccos zůstalo nedopovězeno, druhá várka bájných eskapád ale kromě labužnického Shang Tsunga nabízí jen zbytečné dvojdíly (Kitana s Mileenou nebo Scorpion), zdlouhavé dialogy plné tupých replik a bohužel i minimum soubojů. Těch pár protahovacích cvičení mi nestačí ani na náznak kombatí atmosféry, ani na shovívavost nad tím, že i ty nejhlavnější postavy většinu času jen zírají jedna na druhou. A to, že příběh končí zhruba ve chvíli, kdy měl začít, je jen plivnutí na diváka. Pár let zpátky jsem Tancharoena díky novátorskému přístupu vítal s otevřenou náručí. Když ale oznámil, že od chystaného filmu ustupuje, ulevilo se asi nám všem. Režisér je to jindy náramný (viz například jím natočené epizody Agents of Shield), ale tudy zkrátka cesta nevede. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny Rebirth naznačil istý potenciál a Legacy ho dokázal vcelku obstojne rozviesť. Pár výčitiek by sa však predsa len našlo. Či už je to istá nevyrovnanosť a nekonzistentnosť jednotlivých epizód, alebo menšie množstvo samotnej akcie. V druhej sérii sa k nim navyše pridáva aj zbytočné množstvo flashbackov, v pár prípadoch dokonca nepochopiteľne opakujúcich známe fakty. Týmto roztrieštením zákonite trpí i samotný dej, no vyložená prehra to i napriek tomu nie je. Na film v podobnom duchu to dokáže nalákať bez problémov, no Kevina Tancharoena by bolo lepšie z tejto rovnice vynechať. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je škoda, aby takto kvalitní seriál byl pouze prequelem hry. S takovým materiálem a hlavně potenciálem by se nemělo nijak přemýšlet a vrhnout se rovnou na celovečerák. Okénko do příběhu jednotlivých postav vážně nemělo chybu! Opravdu kvalitní seriál, který od 5* dělí snad už jen to, že byl hned pryč a zatím se nic jiného nechystá! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 7. února do 3. března 2011 ve Vancouveru. (gogos)
  • První epizodu, která byla vydána na YouTube, zhlédlo během prvního týdne 5,5 milionů lidí. Pátou epizodu už za pouhé dva dny vidělo 20 milionů lidí. (NiaWolf)
  • V karaoke baru zazní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (Duoscop)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama