Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

666teen 

všechny recenze uživatele

Loutky a klauni ve mě vždycky vzbuzovali pocit, že není něco v pořádku. Dodnes nechápu, co děti láká nadšeně halekat, jakmile se zjeví onen podivný klaun který jim u nejmenovaného rychlého občerstvení roznáší kousky syntetické krávy. Pro mě je to bratranec Pennywise, což je samo o sobě důvod mít se na pozoru. Loutky, to je totéž. Debilně se tlemící kašpárek nevzbuzuje žádnou důvěru. Mě osobně je celkem jasné, proč se tahle pecka dočkala dvou pokračování. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Chápem, že je to svojím spôsobom klasika žánru a ja mám B-čkové horory veľmi rád, ale nemôžem dať vyššie hodnotenie. Príbeh sa mi zdal taký nemastný - neslaný, postavy boli napísané veľmi plytko a boli celkovo dosť nesympatické, takže ich čakala nevyhnutná smrť. Už keď sme pri tom, tak bábky vraždili nudným spôsobom...buď niekomu dali po hlave, alebo niekoho podrezali. Bábky boli urobené celkom slušne (mne sa najviac páčila "špendlíková hlavička"), až na tú, ktorá grcala pijavice. Tak tá vyzerala, ako keby ju našli na cigánskom smetisku a vôbec mi nezapadala medz ostatné. Viem si predstaviť, že koncom 80-tych rokov to muselo sláviť úspech, ale dnes je to nuda s minimom napätia alebo podarenými, strašidelnými scénami. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné béčko,ale moc hororvé mi nepřišlo.Pár vraždících loutek,jeden oživlý mrtvý muž,parta okultistů,každý s jinou nadpřirozenou schopností,to vše je sestava na dobrý horor,který s toho všeho bohužel ale nevznikl.Scény nejsou dosattečně napínavé,vraždy nejsou dostatečně krvavé,loutky nejsou dostatečně strašidelné.Co naplat.Ale jako samostatně filmoivý zážitek se mi docela zanechal... ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nápad tohle béčko má, scény s loutkami jsou správně vynalézavé a hudební podkres je nad očekávání povedený, jenže na druhou stranu se imrvére překračují meze trapnosti, po atmosféře nejsou ani stopy a stopáž se nastavuje ostošest. Vzhledem k tomu, že kino tenhle film neviděl ani v nejdivočejších snech, bych rád přimhouřil oči, ale o to odpudivějším dojmem na mě působí srabácká autocenzura potenciálně kulervoucího gore. Ne že by se bez něj pořádný horor nedokázal obejít, ale nemá-li jej na svědomí zrovna mistr Hitchcockova formátu, obyčejně pomáhá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natočení filmu bylo inspirováno britským snímkem Dolls (1987). (Chatterer)
  • V některých scénách byla loutka Pineheada ovládaná liliputánkou jménem Cindy Sorensen. Ta mohla své ruce prostrčit do rukávu loutky, ale zároveň musela mít skloněnou hlavu, aby v záběru nešla vidět. (JesterKruger)

Reklama

Reklama