Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (125)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho ako sa dá prerobiť. 75 miliónov do toho vraziť a späť sa vráti 30. Túto robosnímku nakrútil podľa komiksovej predlohy John Bruno, ktorý sa snažil zúročiť svoje skúsenosti šéfa špeciálnych efektov. Výsledkom je síce klasické hororové béčko využívajúce všetkých klišé žánru, ale prítomnosť hororovej kráľovnej Jamie Lee Curtis a niekoľko krvavých záberov spoločne so stiesnenou votreleckou atmosférou mu dávajú správny šmrnc. Čo ma na tomto filme zaujalo najviac je jeho hlavná myšlienka. U thrillerov a hororových filmov síce žiadne extra hlboké myšlienky po skúsenostiach neočakávam, ale toto ma celkom zaujalo. Ide o to, že človek je tu vo veľmi neobvyklej a bizarnej pozícií, človek je obyčajný vírus, ktorý je treba zlikvidovať, zničiť a pokoriť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze po tech negativnych hodnocenich jsem cekal kdovijakou slataninu, ale byl jsem mile prekvapen. Jasne, zadnej inteligentni scenar nebo neco podobnyho tu nenajdete, pribeh je tezce neoriginalni, ale na druhou stranu nevzpominam si na film kde bych videl robota slozenyho ze soucastek a kusu masa. Jeden z tech robotu mi hodne pripominal cislo pet. Pokud cekate nejakou inteligentni sci-fi budete hodne zklamany, protoze tohle je cisty becko, ale oproti jinejm beckum hodne zabavny. Hudba celkem dobra, triky vyborny i kdyz pri tom rozpoctu mohli bejt urcite lepsi, herci se celkem snazi, atmosfera slusna, hezky vygradovany napeti, par lekacich momenu a par hezky krvavejch scen. Puvodne jsem chtel dat 4*, ale na druhou stranu i pres vsechny klady tenhle film neprinasi nic novyho, takze jen 3*. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Solidně zábavná kombinace Death Ship a Terminátora (samozřejmě od jeho tvůrců) s relativně áčkovou produkcí a totálně, fakt totálně béčkovým provedením (a to nemyslím ve zlém). Jamie Lee Curtis se několikrát nechala slyšet, že Virus nesnáší a považuje ho nejhorší film všech dob. Já bych rozhodně tak ostrá slova nepoužil, pro mě to byla braková jízda z dobře zvoleného hororového prostředí opuštěné lodi a s velmi povedeným robotickým gore. Podhodnocený snímek. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála špatných filmů, u kterých jsem se opravdu příjemně pobavil. Docela fajn černý humor, triky skvělé a Jamie Lee Curtis hezky ječí. Mé nízké hodnocení je jen objektivním pohledem na film se špatným scénářem. Film postrádá atmosféru, logiku a celkově je bohužel nedotažený. Zručnější tvůrci by z námětu vyždímali o hodně víc. Škoda. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na ruské vědecké lodi právě probíhá čilá komunikace (= rozuměj hraní šachů) s vesmírnou stanicí Mir, když se TO stane. Nějakej šmejd z vesmíru se přes přenosové signály přenese na tuto loď. Blik. Maličká loď kapitána Evertona (Donadl Sutherland) Sea Star dostala do bouře, a přišla o svůj veškerý náklad. Ale na obzoru se jí zjeví opuštěná sovětská loď - a to si nemohou nechat ujít. Bohužel posádka Sea Star neví, co ji na ruské lodi čeká... Béčko jak vyšité, s velmi zajímavým námětem (i když již tisíckrát viděným - šmejd z vesmíru chce ovládnout zemi - tentokrát ale lidi potřebuje na "náhradní díly"). Bohužel zpracováním film kapku (slabé slovo) pokulhává, zvlášť ke konci už je to taková ptákovina, že jsem "hrdinům" přál aby je TO rosekalo na nudličky a snědlo :) Sice zajímavé herecké obsazení, ale i známí herci (Donald Sutherland, Jamie Lee Curtis, William Baldwin) se nikterak nevyšvihli... A při tom to mohlo být tak zajímavé... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na motivy filmu byla vytvořena hra pro Playstation, která nesla název „Virus: It Is Aware“. (Terva)
  • Vydání filmu bylo plánováno již na začátku devadesátých let, ale tehdejší technologie nedovolovaly použití speciálních efektů v takové míře, aby film vypadal uvěřitelně. Trvalo tedy několik let, než se film dostal do vývoje. (HellFire)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Chucka Pfarrera. (Terva)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama